Община Асеновград спечели финансиране по проект за заетост от програмата "Клио"

16256
Община Асеновград спечели финансиране по проект за заетост от програмата "Клио"

Община Асеновград спечели финансиране по проект за трудова заетост от програмата "Клио", която е насочена към поддържането и запазването на културно историческото наследство.

Заповедта за одобрението на проекта е подписана от Министерството на труда и социалната политика, съобщи градската администрация в Асеновград. Проектът е на стойност 8735 лв. и предвижда субсидирана заетост на трима души. Двама ще отговарят за поддръжката, а един ще бъде екскурзовод. Обектите, включени в проекта, са Асеновата крепост, скалното светилище "Белинташ" и природната забележителност "Караджов камък".

Шофьор уби жена на пешеходна пътека, избяга от мястото

Жена почина на място на пешеходна пътека в Асеновград след жесток удар, а извършителят на престъплението избяга. Кървавата драма се раз...

Ангажиментът на Общината за запазване на заетостта след шестмесечния период по проекта е още два месеца. Това съвпада с ефективния туристически сезон, уточняват от градската управа.

Програмата "Клио" осигурява обучение, заетост и социална интеграция на безработни чрез разкриване на работни места в дейности по опазване, поддържане, представяне, реставрация и обслужване на обекти от недвижимото културно наследство. Кандидатстващите трябва да бъдат безработни лица, регистрирани в дирекцията "Бюро по труда".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com