Училищната академия в Асеновград тази година е открита и за ученици от други общини

4047
Училищната академия в Асеновград тази година е открита и за ученици от други общини

Ученици от училища в други общини ще могат да вземат участие в Училищната академия в Асеновград. Инициативата се организира за втора поредна година от ОП „Туризъм“ в града.

„За първи път тя ще е открита за посещение на ученици и от други градове в цялата страна. Целта на Академията е младежите да се запознаят с богатото културно-сторическо наследство на Асеновградски регион. С този урок по родолюбие целим да възпитаме у учениците обич към родното място и да ги научим на патриотизъм.“, каза за Actualno.com директорът на ОП „Туризъм“ към Община Асеновград Димитър Кирков.

Безплатна езда на първото шествие с коне в Асеновград

Първото шествие с коне, файтони и гайдари по улиците на Асеновград ще се проведе тази събота, когато православната църква чества Тодоро...

Той допълни, че чрез Ученическата академия се предоставя възможност пред подрастващите сами да преоткрият миналото по нетрадиционен начин. В случая – чрез игри и презентации. Кирков разкри, че на участниците ще бъдат поставени задачи, в които целта е да открият скрити обекти. За извършените през миналата година разкопки, пък, служители на Исторически музей Асеновград ще разкажат пред присъстващите. Инициативата ще е с продължителност в рамките на около два часа. Ще се проведе в криптата на църквата „Света Богородица Петричка“, намираща се в туристическия обект „Асенова крепост“.

Ученическата академия ще стартира на 21.03.16 г. /понеделник/ в 12:30 ч. с ученици от ПГ „Цар Иван Асен II“ в Асеновград.

Заявка за участие след тях са подали възпитаници на асеновградските СОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ и ОУ „Ангел Кънчев“. В Училищната академия зрители могат да бъдат всички желаещи граждани и гости на Асеновград, като достъпът ще бъде свободен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com