Асад обяви всеобща амнистия

27230
Асад обяви всеобща амнистия
Снимка: Getty Images / Guliver

Сирийският президент Башар Асад обяви всеобща амнистия за дезертьорите и отклонилите се от военна служба в сирийската армия, предаде РИА Новости, като се позова на информация, предоставена от сирийските държавни медии.

Асад е подписал президентски указ за амнистията, която касае престъпления, извършени до днешния ден 29 октомври. Според експерти с помилването Асад цели да се нормализира обстановката в Сирия.

ЕК отпуска 85 млн. евро за справяне със сирийската криза

Европейската комисия отпусна нови 85 милиона евро от обещания финансов пакет от общо 400 милиона евро за справяне с последиците от ...

Междувременно стана ясно, че специалният представител на ООН и Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими ще се срещне с Башар Асад в сряда, съобщи телевизионният канал „Ал Маядин”. По данни на негови източници срещата ще се състои „в случай на успешен изход от преговорите на алжирския дипломат с министъра на външните работи на Сирия Уалид Муалем”, която ще се проведе във втората половина на вторник.

От тази сутрин Брахими, който полага посреднически усилия за организирането на международната конференция за Сирия „Женева-2”, провежда срещи с представители на умерената опозиция. Той се е срещнал с делегации на опозиционния Национален координационен комитет и на Партията на строителството на държавата. Срещите не бяха последвани от публични изявления.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com