Дамаск открива международно изложение, а Вашингтон недоволства

6994
Дамаск открива международно изложение, а Вашингтон недоволства
Снимка: almrsal.com

Международно изложение с участието на различни държави ще бъде открито в Дамаск. Това става въпреки предупрежденията на САЩ за санкции срещу участниците в събитието, съобщава РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Международното изложение се провежда всяка година от 1954 г. до началото на сирийската криза през 2011 г. и се е превърнало в едно от най-мащабните прояви в Близкия Изток.

Путин и Ердоган откриха авиокосмическо изложение

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Таийп Ердоган откриха авиокосмическото изложение МАКС-2019, съобщава РИА Новости...

До момента е потвърдено участието на поне 38 страни, като първият ден е предвиден за посещения на официалните делегации.

Общата площ на павилионите е 100 000 квадратни метра, а заявилите участие фирми са 1500. Увеличил се е броят и на местните компании, което се възприема като признак за съживяването на сирийската икономика.

От името на закритото преди 7 години американско посолство в Сирия е публикувано предупреждение в социалните мрежи, според което „всеки, който има общо с режима на Асад и неговите партньори, рискува да попадне под ударите на санкциите на САЩ”. Участието на чуждестранни компании и бизнесмени е определено като „неприемливо”.

Един от най-големите павилиони е иранският. Предвижда се в изложението да участват около 60 ирански компании. Успоредно с това ще се проведе заседание на съвместната иранско-сирийска търговска палата, учредена в началото на годината.

Международно изложение в Русе представя вина от Дунавския регион

На 29 и 30 юни в Русе ще се проведе четвъртото издание на Дунавско винарско изложение BLUE&WINE EXPO. Във форума ще участват вино...

Неотдавна са били подписани споразумения с ирански бизнесмени за строителството на два завода в Сирия – за производство на детски млека и за лекарство против рак. Има планове за изграждане на завод за производство на зехтин и на други хранителни стоки, като детайлите ще бъдат обсъдени в хода на изложението.

За първи път след 2011 г. в изложението ще участват делегации от Оман, Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Саудитска Арабия. Делегацията на ОАЕ наброява 40 души, а тази на Оман – 32-ма. Свои павилиони имат Абхазия, Армения, Алжир, Беларус, Северна Корея, Македония, ЮАР и други.

Очаква се изложението да бъде посетено от група френски депутати, част от които са представители на фракцията на евроскептиците. В същото време няма да участва нито една френска компания заради санкциите срещу Сирия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Седем арестувани след антитерористична акция в Австралия

Разкриха масови гробове в Ивицата Газа: ООН призова за разследване

Ердоган се закани Нетаняху да не избяга от отговорност

Иранският президент се закани да унищожи Израел, ако атакува

Израелската армия: Важен член на ПВО звеното на "Хизбула" е убит при удар в Ливан (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com