X
 
 

Експлозия уби командир на пакистанските талибани

540 0
Експлозия уби командир на пакистанските талибани
Снимка: Getty Images/Guliver
Високопоставен командир на пакистанските талибани беше убит при взрив на бомба с дистанционно в източен Афганистан, съобщиха различни източници на AFP.

Шехаряр Мехсуд, шеф на бойно подразделение, което е част от Техрийк-е-талибан Пакистан (ТТП или пакистански талибани), е бил мишена на взрив с дистанционно управление в провинция Кунар. Това заяви пред AFP командир на TTП в Пакистан.

В Афганистан талибаните подновяват преговорите със САЩ за мир

Представителят на политическия офис на талибанското радикално движение в Катар Сухел Шахин потвърди възобновяването на преговорите за п...

Служител на пакистанското разузнаване, потвърдил инцидента, е допълнил, че Мехсуд е избягал в Афганистан през 2016 година.

Взривът избухва близо две седмици след като при сблъсък със силите за сигурност бяха убити двама други ключови лидери на ТТП - Халид Хакани и Кари Сайфула Пешавари.

Все още не е ясно кой стои зад убийствата.

Агенцията коментира, че ликвидирането на лидерите става в момент, когато САЩ и отделилите се от ТТП афганистанските талибани изглеждат близо до пробив в сделката за изтегляне на американски войски от Афганистан.

Талибаните предложиха на САЩ временно прекратяване на военните действия в Афганистан

Движението на Талибаните предложиха временно прекратяване на военните действия в Афганистан на силите на САЩ в региона, съобщава AFP, к...

Исламабад помогна за улесняване на изтощителните разговори, които продължиха повече от година.

Пакистан беше една от едва трите държави по света, които навремето бяха признали талибанския режим в Афганистан. Широко е разпространено е убеждението, че военната върхушка в Исламабад, особено тайната служба ISI, има пръст в кървавите безредици в Афганистан. Ислямабад, естествено, отрича обвиненията.

Actualno.com

Етикети: