Ердоган планира да забрани Facebook и Youtube

24421
Ердоган планира да забрани Facebook и Youtube
Снимка: Getty Images / Guliver

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция може да забрани Facebook и YouTube след местните избори на 30 март.

Последният повод за острата реакция на премиера беше вчерашното публикуване в YouTube на пореден аудиозапис, за който се смята, че е на Ердоган. Според записа министър-председателят предлага на собственика на вестник Milliyet да уволни двама журналисти, отговорни за поставянето на материал за кюрдските мирни преговори на първа страница, предаде Стандарт нюз.

Турция ще се намеси в Крим при опасност за татарите

Ако кримските татари бъдат изложени на опасност, Турция ще бъде първата страна, която ще им се притече на помощ, е обещал турският мини...

Тази седмица в интернет пространството изтекоха още пет записа, които разкриват корупционни практики сред най-близкия кръг негови приближени, припомня агенция "Ройтерс". Ердоган твърди, че те са изфабрикувани и че целят дискредитирането му и свалянето му от власт. За това той обвинява живеещия в САЩ виден ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен. През последните месеци двамата са вплетени в жестока борба за власт.

"Ние сме решени – няма да оставим тази нация на милостта на YouTube и Facebook. Ще предприемем необходимите стъпки по най-категоричен начин", каза премиерът в интервю за турския канал ATV.

Гюлен отрича да е замесен в публикуването на разговорите и отхвърля обвиненията на Ердоган в използване на широката си мрежа от последователи "Хизмет" за оказване на влияние върху турската политика.

Министър-председателят даде да се разбере, че може да започне и криминално разследване срещу движението на Гюлен. На въпрос дали Турция може да поиска съдействието на Интерпол за евентуалната екстрадиция на духовника от САЩ, Ердоган отговори със "защо не?".

Ердоган готов да се оттегли, ако партията му загуби изборите

Министър-председателят на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че е готов да се оттегли от поста си. Това ще стане в случай, че парти...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com