Иран ще помогне на всеки, който се противопостави на Израел

5675
Иран ще помогне на всеки, който се противопостави на Израел
Аятолахът заплаши, че Техеран ще разгласи съдържанието на писмо от американския президент Барак Обама

Иран ще окаже помощ на всяка страна или група, която се противопоставя на Израел, заяви днес иранският върховен духовен водач аятолах Али Хаменей, цитиран от Асошиейтед прес. В проповедта си на петъчната молитва в Техеран, излъчена по държавната телевизия, той подчерта, че Иран ще продължи да работи по ядрените си програми и предупреди, че евентуален военен удар на САЩ би направил Иран по-силен.

Аятолахът заплаши, че Техеран ще разгласи съдържанието на писмо от американския президент Барак Обама до иранското ръководство, което според него било опит да се прекрати ядреното противопоставяне. По думите на Хаменей писмото показвало, че на САЩ не може да се вярва. Белият дом отрича съществуването на такова писмо, посочва АП.

"Вашингтон пост": Идва 5-дневна война между Израел и Иран

Журналистът на "Вашингтон пост" Дейвид Игнатиус разкри прогнозата на американския министър на отбраната Леон Панета за най-близките дей...

В проповедта Али Хаменей потвърди, че Иран помага на въоръжени групировки като Хизбула в Ливан и палестинската Хамас. "Ние се намесихме в антиизраелски действия, като донесохме победата в 33-дневната война на Хизбула с Израел през 2006 г. и в 22-дневната война" между Хамас и Израел в ивицата Газа, добави аятолахът.

"Отсега нататък и навсякъде, ако някой държава или група се противопостави на ционисткия режим, ние ще ги подкрепим и ще помогнем. Не се боим да го заявим", каза Хаменей. Той добави, че Израел е "раков тумор, който трябва да бъде изрязан и ще бъде изрязан".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com