Изборите в Тайланд са анулирани

11422
Изборите в Тайланд са анулирани
Снимка: Getty Images/Guliver

Конституционният съд на Тайланд анулира парламентарните избори в страната, които се състояха на 2 февруари, и това става пореден епизод от борбата срещу действащото правителство на страната, както и нова крачка към безизходицата.

"Изборите от втори февруари са невалидни", заяви говорител на съда, предаде БГНЕС. Опозицията не желаеше избори и отхвърли резултата от вота, в което имаше подкрепата на Конституционния съд.

Безредиците в Тайланд са нанесли щети за 15 млрд. долара

Антиправителствените демонстрации през последните три месеца са причинили на тайландската икономика щети на сума 15 милиарда долара, ...

Решението беше подкрепено от шестима магистрати, а трима бяха против. Мотивът за анулирането беше, че изборите не са се състояли в 28 района, защото кандидатите не са могли да се регистрират за участие поради масовите протести срещу правителството. Сега  министър-председателя Инглук Шинаватра и управляващата партия "Пюеа Тай" може да бъдат съдени за провала на вота.

Припомняме, че при провеждането на изборите в азиатската държава 12 млн. души не можаха да гласуват, защото близо 500 избирателни секции в страната не работеха през изборния ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com