Край на примирието в Газа

14185
Край на примирието в Газа
Снимка: Gettyimages

Само няколко часа, след като удължи хуманитарното примирие с 24 часа, Израел беше подложен на ракетен обстрел от ивицата Газа, съобщи Ройтерс. Армията съобщи за убит войник. В отговор Израелската армия обяви, че възобновява операциите си в ивицата Газа, предаде АФП.

„Вследствие на непрестанните ракетни нападения на „Хамас” по време на хуманитарното примирие, което беше установено за благото на цивилното население в Газа, армията ще възобнови ударите от въздух, море и земя по ивицата Газа", се посочва във военно комюнике.

Израелската офанзива в Ивицата Газа вече обхваща цялата територия

Палестинското ислямистко движение "Хамас" съобщи, че е изстреляло три ракети по международното летище "Бен Гурион" в Тел Авив, съобщи Ф...

Жители на Газа съобщиха за тежък артилерийски обстрел източно от града малко след оповестяването на комюникето, предаде „Ройтерс”.

В събота вечерта Тел Авив едностранно удължи прекратяването на огъня но палестинското движение „Хамас”, което контролира ивицата, не подкрепи идеята, като настоя за изтегляне на израелската армия от територията.

Израелски войник е бил убит тази нощ от минометен снаряд край ивицата Газа, съобщи говорител на армията, цитиран от АФП. „Войникът е бил убит от минометен снаряд, изстрелян от ивицата Газа, който е достигнал израелската територия", уточни говорителят.

С тази смърт броят на убитите израелски войници достигна 43 души от началото на израелската операция в Газа на 8 юли.

Израел не възнамерява да преговаря с "Хамас"

Израел не възнамерява да преговаря с ислямисткото движение „Хамас”, заяви Олга Слов, заместник-ръководител на дипломатическ...

Сирените за въздушна тревога прозвучаха в южен и централен Израел сутринта в неделя. Най-малко пет ракети паднаха на израелска територия, а други две бяха прехванати от системата за противоракетна отбрана „Железен купол".

Израел обяви тази нощ, че удължава по искане на ООН с още 24 часа хуманитарното примирие в ивицата Газа, до неделя в 24:00 часа местно време (21:00 часа по Гринуич).
Палестинското ислямистко движение „Хамас”, което контролира ивицата Газа, заяви, че ще приеме примирие, ако израелските войски се изтеглят от анклава.

Около 20 ракети са изстреляни към Южен Израел късно в събота и в ранните часове в неделя. Късно снощи военното крило на „Хамас” бригадите Еззедин Ал-Касам поеха отговорността за ракетните атаки срещу Южен Израел и Тел Авив след изтичането на първоначалното 12-часово примирие, което спазиха и двете страни.

Едностранното решение на Израел да удължи примирието е сигнал за пауза на операцията в Газа, която отне живота на повече от 1000 палестинци за по-малко от три седмици. За същия период са загинали 43 израелски войници. Трима цивилни израелци също са убити.

ООН: Израелската операция срещу Газа може да се разглежда като военно престъпление

Израел може да извършва военни престъпления с наказателната си операция срещу Ивицата Газа. Има "голяма вероятност" тези действия на из...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия