X
 
 

Най-много иранци са получили турско гражданство след покупка на имот

692 0
Най-много иранци са получили турско гражданство след покупка на имот
Снимка: iStock
Турция е издала сертификати за придобиване на гражданство по силата на собственост върху недвижимо имущество на 6085 граждани на други страни пред 2019 г., като най-много са иранците – 1475 души, предаде БНР.

Следват граждани на Ирак и Афганистан, сочат данни на турската Генерална дирекция за кадастър и поземлен регистър. Граждани на Йемен, Палестина, Йордания, Либия, Китай, Египет и Пакистан също са получили право на гражданство след закупуване на недвижими имоти.

Разкриха балканска схема за продажба на гражданство във Виена

Общо 51 души са обвинени във Виена за незаконна продажба на гражданство, съобщава МИА. Гражданствата са купени от 47 души - 7 граждани ...

През 2017 г. Анкара либерализира законодателството за придобиване на собственост върху недвижими имоти от чужди срещу сумата 1 млн. долара, както и правото за придобиване на турско гражданство по този показател.

През 2018 г. сумата бе намалена на 250 000 долара и това силно раздвижи пазара на имотите.

Истанбул си остава най-предпочитана дестинация за клиентите от близкоизточните държави. А за европейските граждани, главно от Германия и Великобритания, предпочитани са крайбрежните области на юг от Измир.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители