Нетаняху отправи послание към ООН... като мълча

3769
Нетаняху отправи послание към ООН... като мълча
Снимка: Getty Images / Guliver

45-секундно мълчание със сериозно лице, преди да осъди остро Иран и бездействието на международната общност - израелският премиер Бенямин Нетаняху си послужи тази с драматизация, за да предаде посланието си пред ООН, коментира Le Point.

Три години след изявлението, по време на което показа рисунка на бомба, за да илюстрира идващите от Иран опасности, Нетаняху отново влезе в регистъра на драмата.

Президентът и премиерът на Израел не си говорят

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху и президентът на страната Реувен Ривлин не са си говорили от около два месеца, пише вестник The Ti...

„70 години след убийството на 6 милиона евреи, иранските лидери обещават да разрушат страната ми, да унищожат моя народ, а отговор от това събрание, от почти всички представени тук правителства, просто нямаше. Пълно мълчание. Оглушително мълчание", каза Нетаняху от трибуната на Общото събрание на ООН. След това със сериозно лице премиерът запази мълчание в продължение на 45 секунди - твърде дълго мълчание за притихналата, дори унесена обстановка на Общото събрание, предаде КРОСС.

След това с нападателен тон Нетаняху продължи: „Ето моето послание към иранските лидери - планът ви да разрушите Израел ще се провали. А на ООН ще кажа: каквито и резолюции да приемате в тази зала, каквито и решения да взимате в столиците си, Израел ще направи всичко, което трябва, за да защити държавата и народа си", заяви Нетаняху под аплодисментите на своята делегация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com