Първи случаи на зика в Япония и Словакия

2792
Първи случаи на зика в Япония и Словакия
Снимка: Gettyimages

Първи случай на заразен с вируса зика в Япония, обяви на специална пресконференция представител на здравното министерство, предаде РИА Новости.

Заразеният е младеж пристигнал от Бразилия, където е пристигнал на 9 февруари. В събота, два дни преди завръщането му у дома, вдигнал висока температура. Той се лекува в домашни условия.

Първи случай на зика в Чехия

В Чехия са регистрирани първи случаи на заразени с вируса зика. Това съобщи „Ройтерс”, позовавайки се на здравното министер...

Представителят на здравните власти подчерта, че „опасност от заразяване и предаване на вируса в Япония няма, защото сезонът с комарите все още не е настъпил“.

Първата в Словакия пациентка със съмнения за вируса зика пък е хоспитализирана в болница в град Прешов, в източната част на страната, предаде RTVS.

„В болницата в Прешов е приета пациентка, върнала се преди няколко дни от Южна Америка. Жената има симптоми на неустановено вирусно заболяване. Актуалното състояние на пациентката е стабилно. Взети са проби да се разбере дали е заразена с вируса зика“, каза Ленка Скалицка, представител на управлението за обществено здравеопазване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия