Северна Корея заплаши САЩ с ядрен удар в сърцето на страната

4037
Северна Корея заплаши САЩ с ядрен удар в сърцето на страната
Снимка: Getty Images/Guliver

Режимът в Пхенян отправи нови заплахи към Съединените американски щати за ядрен удар в сърцето на страната, предава германският телевизионен канал ZDF.

Ако американците продължават с опитите си да предизвикат промяна в управлението на Северна Корея, то тя ще отговори с контраатака, твърдят медиите в Сеул, позоваващи се на агенция KCNA.

САЩ мисли дали официално да не обяви Северна Корея за поддръжник на тероризма

Държавният департамент на САЩ обмисля връщането на Северна Корея в списъка на страните-поддръжници на тероризма, от който Вашингтон изк...

По-рано директорът на ЦРУ Майк Помпео намекна за смяна на правителството в Пхенян. Въпреки предупрежденията на международната общност, на 4 юли – Деня на независимостта на САЩ, Северна Корея проведе пореден тест на междуконтинентална балистична ракета, пише още "Фокус".

Междувременно стана ясно, че Държавният департамент на САЩ обмисля връщането на Северна Корея в списъка на страните-поддръжници на тероризма, от който Вашингтон изключи КНДР през 2008 година. Както каза изпълняващият длъжността помощник държавен секретар Сюзън Торнтън, въпросът е на вниманието на държавния секретар Рекс Тилърсън. "Има много технически и правни аспекти, така че не мога да ви кажа подробности на какъв етап е проучването на въпроса, но ние проучваме въпроса за включването (към страните – поддръжници на тероризма)", каза тя.

Actualno.com припомня, че през октомври 2008 година администрацията на Джордж Буш обяви изключването на Северна Корея от списъка на страните, спонсориращи тероризма. Това стана след договореност с КНДР експерти на МААЕ да имат достъп до всички обявени от агенцията ядрени обекти на Пхенян.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com