Стотици жертви след наводнения в Индия и Непал

1121
Стотици жертви след наводнения в Индия и Непал

Най-малко 143 човека са загинали, след като мусонни дъждове предизвикаха наводнения в Индия и Непал. Това съобщиха властите в двете страни, предупреждавайки, че броят на починалите може да се увеличи, тъй като все още не са ясни пълните мащаби на бедствието.

Тридневните обилни валежи предизвикаха наводнения и свлачища, които отнеха живота на най-малко 70 човека в Непал и 73-ма в северните и източните части на Индия.

Над 60 деца починаха в индийска болница

Повече от 60 деца починаха в индийска болница в северната провинция Утар Прадеш. Причина за смъртта им вероятно е инфекция, предаде ...

Към момента около 200 000 души са настанени в лагери за временно настаняване в индийската провинция Асам, която често става жертва на наводнения, особено в сезона на мусоните. Други 15 000 души е трябвало да напуснат домовете си провинция Бихар, която граничи с Непал и където нивото на водите в седем реки е достигнало до опасно високи стойности.

В същото време в неделя масивно свлачище помете два пътнически автобуса в провинция Химачал Прадеш, отнемайки живота на 46 души, предаде БГНЕС.

В Непал над 48 000 жилища са напълно потопени от наводненията, а 21 000 души са били принудени да напуснат домовете си, съобщи полицията. И докато силите за спешна помощ все още се опитат да достигнат до всички пострадали райони, достъпа до някои от които е силно затруднен, правителството обяви 47 души за безследно изчезнали и най-вероятно мъртви.

В същото време от Непалския червен кръст предупредиха, че страната е заплашена от недостиг на питейна вода и храна, което може да доведе до хуманитарна криза.

Гръм уби 21 души в Индия

Гръм уби 21 души в Индия по време на бури, свързани с мусоните. Пороите убиха над 700 души от юни досега, информира AFP. 18 души загин...

Метеоролозите очакват мусонните дъждове да започнат да се придвижват на запад и властите в Непал вече са започнали евакуация на 74 000 души от областите, където се очаква те да се излеят.

Близо 150 човека са загинали в Непал от началото на дъждовния сезон в края на юни. Стотици са и загиналите в Индия, където сезонът на мусоните продължава от средата на юни в южните части на страната и продължава до септември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Китай е приютил кораб с оръжия от Северна Корея за Русия: Сателитни снимки

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Седем арестувани след антитерористична акция в Австралия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com