Турция гради стена срещу сирийските бежанци

49617
Турция гради стена срещу сирийските бежанци

Турция ще вдигне стена край гранични град Мардин с цел да ограничи промъкването на нелагални бежанци оттам. Стената ще бъде с височина 2 метра и дължина около 2.5 км,с телени заграждения, видеокамери и сензорни датчици, съобщава КРОСС.  

Твърди се,че този район е най-често използваният за прехвърляне на бегълци, оръжия и наркотици. Въпреки че една голяма част е минирана с противопехотни мини, това не спира бежанците. В района също битуват безпокойства, че сирийската разузнавателна служба „Мухабарат” може да използва тесните си връзки с определени терористични организации в Турция, за да извърши всякакъв вид нападения на турска територия, включително такива, в които да бъдат използвани химически или биологични оръжия.

Има и информация, че определени села по границата се намират под контрола на контрабандисти и бежанци. Фуат Каракуш, депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието, смята, че изграждането на загражденията е необходима мярка. "Нашата толерантност определено не е безгранична. Не е лесно да различиш онези, които бягат, за да спасят живота си, и тези, които злоупотребяват с готовността на Турция да приеме бежанци", заяви той. Преди време Гърция също изгради стена по сухопътната, припомня БНР.



 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com