В Русия вече съобщават дали времето в Сирия е хубаво за бомбардировка

7629
В Русия вече съобщават дали времето в Сирия е хубаво за бомбардировка
Снимка: Gettyimages

Невероятно, но факт – синоптичната прогноза на руския държавен канал „Россия 24“ вече е обвързана и с руските бомбардировки в Сирия.

По време на една от последните прогнози, очарователна говорителка обяви, че времето в Сирия е „чудесно“ за извършване на полети и бомбардировка. Говорителката посочва и какви са конкретните климатични условия в Сирия през октомври – вятърът щял да е средно 2,4 метра в секунда, но можело да има силни пориви от по 15 метра в секунда, а средната температура щяла да е 21 градуса по Целзий, максималната – 37 градуса по Целзий. Като критична граница за полет говорителката посочи 35 градуса по Целзий, но такава температура щяло да има рядко. Дъжд нямало да вали през първите десет дни на месеца, но все пак в северната част на страната, където са руските операции, се очаквали и по-интензивни валежи, което нямало да окаже влияние на руските бомбардировачи. Увеличавали се обаче шест пъти по-облачните дни, а веднъж в месеца имало и пясъчна буря. Облаците обикновено били на височина 4-6 километра над морското равнище.

Русия е ударила цели на "Ислямска държава" в и около Палмира

Руски военни самолети са бомбардирали цели в и около историческия сирийски град Палмира. Това съобщи държавната сирийска телевизия, цит...

„Россия 24“ беше създаден през 2006 година и е собственост на ВГТРК (Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания). Според много коментари в западни медии, "Россия 24" е инструмент за пропаганда на Кремъл.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com