Заради мутиралия щам: Израел затвори въздушното си пространство

1754
Заради мутиралия щам: Израел затвори въздушното си пространство
Снимка: Getty Images / Guliver

Израел значително ще намали влизането на чуждестранни граждани в страната в опит да предотврати появата на нов, по-заразен нов щам на коронавирус. Това заяви премиерът Бенямин Нетаняху, цитиран от БГНЕС.

"Имаме нова разпространена пандемия с вирус, за който всъщност не знаем. Тази мутация може да е коронавирус две", каза Нетаняху по време на церемонията по засаждането на дървета в Йерусалим.

"Фейсбук" блокира съдържание с лъжи за ваксинацията в Израел срещу Covid-19

Администраторите на "Фейсбук" са блокирали съдържание, разпространявало лъжи за предстоящата ваксинация в Израел срещу Covid-19, съобщи...

"Затова изпълнихме решението да затворим небето на Израел", добави той. Съобщението дойде ден след като правителството забрани влизането на чужденци от Великобритания, Дания и Южна Африка, където бе открит новият щам на коронавирус. Нетаняху каза, че на повечето чужденци няма да бъде разрешено влизане, "освен изключения, като дипломати", без да предоставя допълнителни подробности.

Длъжностни лица в кабинета на премиера, летищния орган и имиграционния орган заявиха, че все още няма налични подробности за новите мерки. "Това решение е валидно от сега за десет дни, с възможност за удължаване", каза Нетаняху. "Знам, че това е трудно решение, но нямаме избор."

Ходът дойде, когато Израел започна ваксинации на населението си, ден след като първи на процедурата се подложиха около 10 000 медицински персонал. Ваксинациите в понеделник бяха направени на възрастни и рискови граждани, като министърът на здравеопазването Юли Еделщайн каза, че вече са назначени над 200 000 ваксинации.

Един от ваксинираните в Йерусалим е 67-годишният Моти Земер, който каза, че това ще му позволи да прегърне семейството си отново. „От март до април почти не съм виждал внуците и децата си, виждаме ги само на Zoom или отдалеч в парка“, каза той. "Имам 21 внука и не е лесно."

Израел смята да забрани влизането на граждани от различни страни заради коронавируса

Правителствената комисия по коронавируса на Израел под ръководството на премиера Бенямин Нетаняху обсъжда варианта за „незабавна ...

Израел е поръчал 14 милиона дози ваксини срещу коронавирус - обхващащи седем милиона души, тъй като са необходими две дози на човек - от американския фармацевтичен гигант Pfizer и американската биотехнологична фирма Moderna. Близо 380 000 души в Израел са дали положителен тест за вируса, откакто първият потвърден случай е докладван през февруари. Над 3100 души са загинали в страна с около девет милиона души население.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Седем арестувани след антитерористична акция в Австралия

Разкриха масови гробове в Ивицата Газа: ООН призова за разследване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com