„Бялата принцеса“ дебютира по Epic Drama

15133
„Бялата принцеса“ дебютира по Epic Drama
Снимка: Epic Drama

Джоди Комър (Killing Eve), Мишел Феърли (Game of Thrones) и Еси Дейвис (Miss Fishers Murder Mysteries) в схватка за власт в Англия след Войната на розите

 

„Бялата принцеса“, втората част от трилогията минисериали, започнали с „Бялата кралица“, дебютира в ТВ дома на епичната драма – ЕPIC DRAMA - в цяла Централна и източна Европа на 26 май от 22:00 часа.

В главната роля е номинираната двукратно за „Златен глобус“ и носителка на „Еми“ за ролята си в сериала „Убивайки Ийв“ Джоди Комър.

В хода на осем епизода серилът, базиран на историческата поредица романи на Филипа Грегъри – разказва история за власт, семейство, любов и предателство, очертавайки края на Войната на розите и началото на най-драматичния епизод в британската история, представен по уникален начин от гледна точка на жените, водещи непрестанна битка за английския трон.

Родословно дърво на Елизабет Йоркска във вдъхновения от истинската „Война на розите“ исторически минисериал „Бялата принцеса“ – по Epic Drama от 26 май

Британската актриса Джоди Комър, която получи международно признание за ролята си на Виланел в драмата на ВВС, Killing Eve, е начело на актьорския състав като Елизабет Йоркска („Лизи“).

Партнират й Джейкъб Колинс-Леви - известен с ролите си в The Young Wallander и Dr Who - като крал Хенри VII, както и Мишел Феърли – популярна като лейди Кетлийн Старк в Games of Thrones – тук в ролята на лейди Маргарет Буфорт – майка на Хенри VII.

Ще видим и едно от най-популярните лица на Epic Drama – всеизвестната „Мис Фишър“ Еси Дейвис като Елизабет Удвил, кралицата майка.

Трейлър на хитовия исторически минисериал „Бялата принцеса“ по Epic Drama – всяка сряда в 22:00

„Бялата принцеса“ проследява Англия в период на видимо обединение като резултат от брака на принцеса Елизабет Йоркска и крал Хенри VII, но личните и политическите им разногласия са толкова дълбоки, че има реална опасност кралството отново да бъде разкъсано на две.

Англия е разединена държава в момента, в който победителят в битката при Босуърт, Хенри Тюдор, се очаква да се възкачи на трона. Лизи и семейството й, поддръжници на предишния крал, се намират в смъртна опасност. Лизи трябва да изпълни обещанието си да се омъжи за краля, който е донесъл мир на изтерзания от войната народ.

Носят се слухове, обаче, че отдавна изчезналият брат на Лизи, Ричард, е жив и планира да превземе трона. Това я въвежда в ужасен конфликт между наложения за съпруг Тюдор и момчето, което може би е собствената й кръв и законен Йоркски крал.

Клип на минисериала в епоха „Бялата принцеса“ – всяка сряда от 22:00 с повторение в неделя от 22:55 по Epic Drama – от 26 май

В ролите са още: Ребека Бенсън (Тала Тарли от Game of Thrones) като Маргарет Плантагенет – Маги, Винсент Реган (300, „Троя“) като Джаспър Тюдор, Джоан Уоли (The Borgia и „Беоулф: Завръщане у дома“, който можете да проследите по Epic Drama) като Маргарет Бургундска.

„Бялата принцеса“, дебютира по Epic Drama на 26 май и ще се излъчва всяка сряда от 22:00 с повторение в неделя от 22:55.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, както и във VIVACOM EON TV.

За всички оператори, които предлагат Epic Drama в мрежите си и пълна програма на ТВ канала посетете www.epicdrama.bg Следете и www.Facebook.com/EpicDramaBG и www.Instagram.com/EpicDramaBulgaria

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com