Последното пътуване на викингите, златна треска и разгадани мистерии по VIASAT HISTORY

11568
Последното пътуване на викингите, златна треска и разгадани мистерии по VIASAT HISTORY
Снимка: Viasat World

Вижте живота на викингите и как те промениха света по Viasat History в четирите части на „Последното пътуване на викингите“ от 23:00 часа всяка вечер от 5 октомври, понеделник, до 8 октомври, четвъртък. Можете да започнете своята Viasat History седмица още в 20:45 часа в понеделник с „Разгадани мистерии“ и да я завършите на  11 октомври, неделя, от 22:00 - с „Операция „Златна треска“, с познатия ви от „Помпей: След изригването“ историк Дан Сноу.

 

Петък вечер от 23:00 в тази Viasat History седмица пък е посветен на „Епичните жени воини – викингите“!

Последното пътуване на викингите

От понеделник, 5 октомври, до четвъртък, 8 октомври, в 23:00 часа и маратон на 24 октомври от 9:55 часа и 25 октомври от 15:50 часа по Viasat History.

Вижте живота на викингите във време на големи промени в обществото и околната среда, които ги принуждават да напуснат Скандинавия и ги повеждат на пътуване чак до Франция. Културната интеграция и християнството във Франция им повлияват и отреждат на викингите важна роля в превръщането на Европа в това, което е днес.

 

Пътуваме назад във времето до началото на епохата на викингите, фокусирайки се върху скандинавците, които стават нормани и в крайна сметка отиват в Англия да заемат английския престол. Изследваме събитие, което често е определяно като края на епохата на викингите - битката при Хейстингс през 1066 г.

Операция "Златна треска"

 

Започва на 11 октомври, всяка неделя в 22:00 часа с повторение : следващия петък в 23:00

 

Дан Сноу и екипът му пресъздават историческия маршрут на златотърсачите от 19-ти век, които изминават пътя от крайбрежието на Аляска до златните полета на Клондайк от 965 км на север.  Към него се присъединяват полярният изследовател Фелисити Астън и лекарят -експерт по отдалечени територии Кевин Фонг.

 

Заедно те ще извървят стъпките на последната голяма златна треска - световно събитие, пълно с епични приключения, опасности и героични истории, вдъхновило създаването на множество компютърни игри и филми.

 

Разгадани мистерии

Започва от понеделник, 5 октомври, всяка делнична вечер в 20:45 ч.

 

Разследващата документална поредица задълбава в някои от най-големите неразрешени загадки на Америка, изследвайки новооткрити доказателства и прилагайки нови технологии при възобновяването на всеки случай.

От Зона 51 до съдебните процеси срещу Салемските вещици, всяко разследване се води от Дженифър Маршъл - ветеран от Военноморски сили на САЩ, която се преквалифицира в частен следовател. Тя мобилизира екип, който да се заеме с епохалната задача по разрешаването на тези дългогодишни исторически мистерии.

 

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. ТВ каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес. За пълната програма на канала следете www.viasathistory.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com