„Случаите на Франки Дрейк“ или дамският Индиана Джоунс на Торонто от 1920-те

13686
„Случаите на Франки Дрейк“ или дамският Индиана Джоунс на Торонто от 1920-те
Снимка: Epic Drama

Как е заснет сезон 4  „Случаите на Франки Дрейк“, който се завръща по Epic Drama от 23 март - всеки вторник в 22:00 часа с повторение в неделя от 21:15 часа? Сниман във време на пандемия, сезон 4 хвърля нов вид предизвикателства към познатия квартет: Франки Дрейк – пръвата жена частен детектив в Торонто, асистентката й Труди Кларк; Мери Шоу, която работи в полицията, и Фло Чаковиц от управата на моргата.

Както обикновено в менюто имаме убийства, отвличания, отравяния и множество загадки, останали под радара на полицията. С напредването на 20-те години на 20-ти век, обаче, се променят не само облеклата и прическите на нашите героини, но също и работата и личния им живот. Тук надникваме в промените в новия сезон.

Индиана Джоунс в рокля?

 

Актрисата Лорън Лий Смит, която е в титулната роля като първата дама частен детектив в Торонто от 1920-те – Франки Дрейк

 

Лорън Лий Смит вижда Франки Дрейк като много подобен на Индиана Джоунс герой, който има доста недостатъци, но точно това го прави забавен. Актрисата също е очарована от факта, че ролята е много физическа: налага й се взема уроци по бойни техники и бокс за сцените, в които лично се разправя със злодеите.

 

Откъс от епизод 2 на новия 4-ти сезон на „Случаите на Франки Дрейк“ по Epic Drama

Тя, обаче, не смята, че това я е направило по-агресивна – всъщност в свободното си време продължава да гледа готварски предавания.

 

Снимачен процес по време на пандемия

Сезон 4 (чието действие се развива в Торонто през 1920-те) започва с едно издирване в гората. Сцените са заснети в парк, близо до Торонто, като поради пандемията започват чак в края на лятото, вместо както първоначално е планирано – през май.

Разбира се, трябва да се съблюдават множество строги противоепидемични мерки по време на снимачния процес. “Беше бясна надпревара,” казва Лорън Лий Смит. “Струва ми се, че първи епозод бе най-странен, понеже още не бяхме свикнали с маските и цялото допълнително време за редовни дезинфекции.

Към края на епизода вече всички се бяха приспособили, но едва го изкарахме.” За сметка на това всички били благодарни за сцените на открито след прекараното дълго време в локдаун.

Кадър зад кулисите от епизод 1 с познатия квартет от „Случаите на Франки Дрейк“ – от ляво на дясно: Фло Чаковиц, патоанатом, Труди Кларк – асистентка на Франки; Самата Франки Дрейк и Мери Шоу, която работи в полицията.

Актрисата Ребека Лилиард, която играе Мери Шоу казва, че заради пандемията в сюжета са внесени много повече сцени на открито. Също така има много второстепенни герои, които се появяват в повече сцени, вместо гост персонажи за по един-два епизода. Тези детайли „от кухнята“ на сериала са й известни, защото в този сезон тя е част и от екипа на сценаристите.

Кадър зад кулисите от сезон 4 на „Случаите на Франки Дрейк“ с Мери – в ролята е актрисата Ребека Лилиард, и Фло – в ролята е Шарън Матюс.

Кадър сезон 4 на „Случаите на Франки Дрейк“ с Франки – в ролята е Лорън Лий Смит, и Труди – в ролята е актрисата Шантел Рейли.

 

Нов сезон, нови предизвикателства

 

Има много промени и от двете страни на камерата. В сезон 4 се придвижваме все по-нататък в 1920-те, с което се променят облеклата и прическите на героините, но се оказва, че не само външният им вид търпи развитие. Според актрисата Шантел Райли – в ролята на асистентката на Франки Дрейк, Труди – виждаме повече от личния живот на четирите героини, благодарение на някои други нововъведени персонажи.

Актрисата Шантел Райли като Труди Кларк – асистентката на Франки в „Случаите на Франки Дрейк“ по Epic Drama

 

В този сезон Франки е увлечена по европейски рали състезател, мечтите на Труди за дом са на път да се превърнат в реалност, Мери си пада по неподходящ човек, а Фло създава семейство...

В скъпия автопарк на Epic Drama

Epic Drama е телевизионният дом на най-популярните и успешни драматични сериали „в епоха“ от последните няколко години като...

Актрисата Шарън Матюс признава, че смелостта на героинята й Фло надвишава нейната собствена поне десетократно, тъй като Фло не само е вдовица в турбулентните време на 1920-те, но и съумява да завърши медицинско училише, когато е доста над 40-те.

Въпреки предизвикателствата, които пандемията хвърля на актьорите и снимачния екип, 10-те епизода на новия сезон на „Случаите на Франки Дрейк“ пръскат все същата позната лекота и свежест. Макар и да е ситуиран преди 100 години, с ритъма и остроумните си диалози сериалът звучи безспорно актуално.  

 

„Случаите на Франки Дрейк“ сезон 4 е по Epic Drama всеки вторник в 22:00 с повторение в неделя от 21:15 след епизода на „Мистериите на Мис Фишър“.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците.

Случаите на Франки Дрейк

 Смелите дами – детективи на Торонто се завръщат с четвърти сезон по Epic Drama   Развиващ се в Торонто от 1920-те...

 

Epic Drama e в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, както и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH TV 2L и на 76 за IPTV в пакет TV 2L+.

 

За всички оператори, които предлагат Epic Drama в мрежите си и пълна програма на ТВ канала посетете https://www.epicdrama.bg/

Следете и www.Facebook.com/EpicDramaBG & www.instagram.com/EpicDramaBulgaria

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com