Huawei Watch GT2 Pro – личен треньор за всеки, навсякъде, по всяко време

13972
Huawei Watch GT2 Pro – личен треньор за всеки, навсякъде, по всяко време
Снимка: Actualno.com

“Ей, Стеф, взел си нещо класическо…“, някой ми подхвърли онзи ден във фитнес залата, поглеждайки часовника на ръката ми. Бях нагласил дисплея на високотехнологичния аксесоар да показва класически циферблат със стрелки, което заблуди моя събеседник. В този момент ми звъннаха, а телефонът ми беше в другия край на залата в най-натоварените часове, когато имам по над пет трениращи едновременно. Стрелките се скриха и се появи име, под което имаше зелена и червена слушалка. Секунда по-късно от него се чу: „Здрасти, мога ли да дойда половин час по-рано?“. „Заповядай…“ отговорих, след което се върнах на първия въпрос с усмивка „Всъщност е нещо повече“.

Ползвах Huawei Watch GT2 Pro вече седмица и бях установил, че наистина предлага един куп екстри, с които още свиквах, защото не ги очаквах от часовник, колкото и smart да е той.

Работата ми като фитнес треньор е свързана с много динамика и когато съм в залата, рядко мога да пиша, а често дори не смогвам да стигна до телефона, за да отговоря. Възможността да „си говоря на часовника“ определено е от екстрите, които оценявам чисто човешки, но възможностите за проследяване на спортни активности и параметри на натоварването като VO2 max, тренировъчен ефект, кислородна сатурация (SpO2) са направо „нечовешки“.

От ежедневните потребности...

Успявам на мига да видя дали съм бил достатъчно активен днес – крачки, движение,  тренировки – като само с едно скролване през циферблата всички те излизат с точните параметри и диаграма, показваща докъде съм стигнал.

Мога да видя колко съм спал предната нощ, а чрез приложението да вляза във важни детайли, определящи качеството на съня ми като  дори самият часовник прави оценка в  точки по основни категории – дълбок и лек сън, Rem сън, брой събуждания и дори качество на дихателните процеси.


Помага ми като прави дори елементарни неща по-лесни и бързи.

Например предварително зададените таймери от една минута до един час. На някой това може да му се струва нелепо, но не е истина колко пъти съм давал на някого да прави 1 мин планк и съм го оставял да „прегори“ и да се изправи с инстантни плочки на корема, а съм бил предвидил това да се случи поне след година.

Шегата настрана, действително ползвам предварително нагласените таймери от 1, 3 и 5 минути ежедневно. А онзи ден, докато си играехме със сина ми вкъщи, дори ползвах таймера от 1 час, за да не висим до фурната и да наглеждаме вечерята постоянно.

През грижите за здравето на обикновения човек…

Ако до преди година една съвсем малка извадка от хора, предимно с белодробни проблеми, беше наясно с понятието кислородна сатурация (SpO2) или насищане на кръвта с кислород, то днес окситомерите са най-бързо изчерпващите се аксесоари в аптеките, защото се оказа, че заболяването, което удари света и за което всеки има съмнение, може да бъде идентифицирано по няколко много важни признака (Актуализация на Huawei Watch GT2 Pro позволява постоянно измерване на наситеността на кръвта с кислород).

Един от тях е именно кислородната сатурация (SpO2), която GT2 Pro ще измери за по-малко от минута с прецизността на окситомер. Направих анализ за себе си, който не претендира да е научен труд, но потвърждава акуратността на часовника.


Нито един от двата уреда не бива да бъде считан за медицинска диагноза, винаги трябва да се консултирате със специалист


До изискванията на високоподготвените професионалисти...

Да следиш наситеността на кислорода в кръвта - или коя джаджа щеше да помогне на един голям режисьор

За живият гений Уди Алън се носят легенди, че каквото и да прави, където и да отива, след него плътно се движи лекарски екип, който да ...

Водя HIIT (High Intensity Interval Training) тренировки и факта, че има функция, която отчита високоинтензивни интервални тренировки направо ме смая. Сега всичко може да влезе под общ знаменател – лицеви опори, бойни въжета или TRX не е проблем. Само натискам бутона и започваме измерванията и анализа – калории, сърдечен ритъм, зони на натоварване, времетраене, секунди след края на тренировката… всичко ще е достъпно в профила ми в Huawei Health.

По време на въпросните HIIT тренировки много често включвам гребен тренажор. Е, малката машинка следи броя на загребванията ми, а в последствие през телефона мога да видя графики на взаимовръзката им със сърдечния ми ритъм.

И ентусиастите в спортовете на открито

Друга спортна активност (моя любима още от дете), която може изцяло да бъде контролирана на база на сърдечния ритъм, е бягането. GT2 Pro го прави наистина професионално.

Започвайки да пиша за това, което са разработили от Huawei, ми идва да спра и просто да се затичам, за да тествам някоя от предварително зададените програми, а те не са никак малко. Разпределени са в четири нива на трудност и всяко има поне 2-3 разновидности на бягане, прицелени в различни компоненти за подобряване на спортната ви форма.

Започвайки с началните нива на аеробната издръжливост, часовникът ви води през създаването на предпоставки за постигане на лекотата на бягане и издръжливост, редуване на ходене и бягане, и накрая ви извежда до върхова форма, с устойчивост на натоварване и ново ниво на максималната кислородна консумация – VO2 max.[MB1] 

Huawei GT2 Pro - новият ми помощник-треньор

„Вземи си почивка“ - съобщение, което часовникът ми написа днес, докато подготвях поредните хранителни режими и тренировъчн...

Тези предварително подготвени програми са ултра-полезни за всеки - от прохождащи в бяганията ентусиасти до запалени фенове на маратоните и полупрофесионални и професионални бегачи.

Видях сред функциите на Huawei Watch GT2 Pro, че има много, посветени на зимните спортове и планинските изживявания. Не знам дали този сезон ще имаме възможност да им се отдадем максимално, но знам кого със сигурност ще взема със себе си, ако ми се появи шанс да им се насладя.

Автор: Стефан Терзийски

Huawei GT2 Pro e любезно предоставен от Huawei България за тестване от фитнес треньора Стефан Терзийски, автор на рубриката Actualno ВКЪЩИ. Съдържанието е редакционно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com