25 хил. души се вдигнаха на протест срещу икономиите в Атина

20542
25 хил. души се вдигнаха на протест срещу икономиите в Атина
Снимка: Getty Images / Guliver

Близо 25 000 души според полицията участваха в протестна демонстрация в Атина срещу икономиите. Те бяха призовани за участие от близкия до комунистическата партия профсъюз Фронт на трудещите се.

"Заслужаваме човешки живот", скандираха събралите се на площад Синтагма пред парламента в гръцката столица. Те настояха още за насръчване на икономическия растеж, да бъдат отворени отново заводите, да се създат работни места и да активизира потреблението, информира АФП.

Гърция е изпълнила 80% от исканите от нея реформи и няма да се налагат нови икономии

Гърция няма да се нуждае от нови мерки на строги икономии, тъй като страната вече е реализирала 80% от нужните финансови усилия за пери...

Синдикалните организации, представляващи частния и обществения сектор от цяла Гърция, обявиха, че освен 1,5 милиона официално безработни има близо половин милион трудещи се, които от месеци не са получавали заплати.

Те призоваха за обща стачка на 27 ноември в цяла Гърция срещу мерките за икономии, залегнали в държавния бюджет за 2015 г., информира БГНЕС. 

Гърция се задължи пред кредиторите да прилага план за оздравяване на финансите си. Проектобюджетът за 2015, който ще бъде внесен в парламента в края на месеца, предвижда редица данъчни облекчения, но като цяло продължава политиката на затягане на коланите и съкращаване на държавните разходи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани