X
 
 

Дачич предупреди, че спрямо Черна гора ще има реципрочни мерки

876 1
Дачич предупреди, че спрямо Черна гора ще има реципрочни мерки
Снимка: Getty Images/Guliver
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви, че всяка стъпка на Подгорица във връзка с приетия неотдавна Закон за вероизповеданията ще срещне реципрочна реакция от страна на Белград, съобщава „Данас”.

По време на заседание на парламентарната комисия по външни работи той отхвърли като „абсолютна лъжа” обвиненията на властите в Черна гора, че Сърбия подкопава нейната стабилност. Сърбия се държи конструктивно и е готова на всякакъв тип диалог, тъй като иска да развива добри отношения с Черна гора, подчерта министърът.

Среща на лидерите на Западните Балкани през февруари

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел обяви от Йерусалим, че ще организира среща на върха на лидерите на Западните Балкани през...

Дачич заяви също, че по време на преброяването на населението през 2011 г. 29 % от гражданите на Черна гора са се определили като сърби. В същото време в администрацията работят между 5 и 9 % сърби.

Actualno.com

Етикети:

  • Октомври 1 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
    Ха сега добре ли им е на Сърбия с техните си македонци ? Трябва да призная , че злорадо потривам ръце. Но истината е , че тук Балканите управляват единствено и само Антинародни Врагове на Народа. Дали в Белград , дали в Подгорица , дали в София или в Скопие