X
 
 

Десетки горски пожари горят в Гърция

1476 0
photo of Десетки горски пожари горят в Гърция
Снимка: Getty Images/Guliver
На три различни места в Гърция пламнаха днес нови пожари: един в региона на Атика и два на Пелопонес.

През изминалите 24 часа противопожарната служба се е включила в гасенето на 58 горски пожара на територията на цялата страна.

Стрелба в Гърция заради спор за място за паркиране

42-годишен мъж беше задържан в полицията, след като стрелял по съсед, мъж също на 42 години, и 67-годишната му майка в малкия град Хрис...

Преди обяд в западното предградие на Атика Апропиргос избухна горски пожар, който не представлява опасност за населените места наоколо. В гасенето участваха 35 пожарникари с 15 противопожарни коли, един пехотен отряд и два хеликоптера.

Пожари има и в северозападната, и в югозападната част на Пелопонес. В област Варда 32-ма пожарникари с 15 пожарни коли и 10 пехотни отряда, 3 самолета и 1 хеликоптер са участвали в гасенето на огъня. В региона на Месина в противопожарните акции са включени 13 пожарникари с 6 коли, 3 самолета и 1 хеликоптер.

На остров Лерос е арестуван 20-годишен чужд гражданин – жител на острова, заради съмнение, че е подпалил вчерашния пожар, в който изгоряха 49 хектара борова гора.

Генералният секретар по гражданска защита на Гърция предупреди, че днес и утре съществува висока степен на опасност от пожари в голяма част от страната.

Влак уби мигрант в Гърция. Засилва ли се вълната от Турция?

Влак уби мигрант, който спрял на релсите по линията Александруполис-Орменион, съобщиха местни медии, цитирани от БГНЕС. Той пътувал съ...

Снимка: архив

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители