Груевски: Медиите в Македония са или на властта, или на опозицията

11876
Груевски: Медиите в Македония са или на властта, или на опозицията

Проблемът в Македония не е, че няма достатъчно медийни свободи, а че медиите са партийни и поддържат или властта, или опозицията и много малко са неутрални.

Това заяви македонският премиер Никола Груевски в интервю за германския вестник "Ди Пресе", предаде БГНЕС.

На въпрос на медията дали смята, че в държавата има повсеместна корупция, както твърди докладът на експертната група на ЕК, той заявява, че на най-високите етажи на властта няма корупция, но това ще го реши окончателно съдът.

Според премиера той бил съгласен да проведе предсрочни избори още този юли, но Заев настоявал те да се проведат през април следващата година.

В своето интервю Груевски допълни още, че не се притеснява страната да не получи препоръка за започване на преговорите с ЕС заради политическата криза. "От досегашните препоръки не спечелихме много. Преговорите не бяха почнати. Все пак оттеглянето на препоръката ще бъде крачка назад", посочи той.

По отношение на спора за името с Гърция и блокирането на евроатлантическата интеграция Груевски заяви, че страните членки на ЕС правят твърде малко, за напредъка на Македония и допълни, че "ЕС е 100% концентрирана върху гръцката криза и няма капацитет за нищо друго".

На въпрос на вестника дали издигането на статуи на Александър Велики също биха могли да се смятат за контрапродуктивни Груевски заяви, че Атина от години провокира Скопие и в Македония има само две статуи, свързани с гръцката история.

И македонският президент е бил подслушван

Македонският президент Георге Иванов и кабинетът му също са били подслушвани, каза самият той в интервю за македонската телевизия "Те...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com