Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кандидат от затвора: Първо го избраха за кмет, а сега стана евродепутат

11 юни 2024, 09:52 часа • 1421 прочитания

Етническият грък Фреди Белери, хвърлен в албанския затвор миналата година, получи подкрепата на хората да стане евродепутат от управляващата гръцка партия "Нова демокрация" на европейските избори в неделя. Новината съобщава гръцкото издание Kathimerini.

С малко над 96% от преброените гласове Белери си осигури 236 271 гласа, поставяйки го на четвърто място сред седемте евродепутати, избрани от консерваторите, и на четвърто място сред общо 21 гръцки евродепутати.

Кампанията беше ръководена от неговия син Петрос Белери. ОЩЕ: Грък кмет: Казусът, който нагорещи отношенията между Албания и Гърция

Съдбата на един етнически грък в Албания

Припомняме, че миналата година етническия грък Белери бе арестуван в Албания. Той бе осъден от албанския съд на 2 години затвор заради купуване на гласове на местните избори в Албания миналата година. Той беше задържан дни преди вота, но спечели кметските избори в южноалбанската община Химаре от ареста.

Белери беше кандидат за евродепутат от листата на гръцката партия "Нова демокрация". Случаят с етническия грък обаче обтегна отношенията между двете страни. ОЩЕ: Посещението на Еди Рама в Гърция виси на косъм

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес