Поругал български паметник: Фашистка България забива последния пирон в ковчега на Македония

29189
Поругал български паметник: Фашистка България забива последния пирон в ковчега на Македония
Снимка: БГНЕС

Масовите демонстрации, които започнаха на 1 юли са реакция на народа на третия, финален етап на разлагането на македонската държава. Това е мнението на македонският публицист и ТВ водещ Миленко Неделковски*, изказано в интервю за руската медия ИА REGNUM.

Протестите са породени от френската инициатива за разрешаването на спора между Северна Македония и България, свърза с езика и положението българското малцинство в страната. Предложенията на френския президент Еманюел Макрон трябва да бъдат вписани в Конституцията на Северна Македония, за да се възобновят преговорите за членство в Европейския съюз. 

Според данни от последното преброяване в Северна Македония има 3500 българи, протестите бяха оглавени от главната опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ. Нейният лидер Христиан Мицкоски обвини правителството, че съгласявайки се с френското предложение ще поведе македонците в пропастта, пише ИА REGNUM.

Премиерът на РСМ: Решението за френското предложение е в ръцете на парламента

Парламентът ще реши дали Северна Македония ще започне преговори за членство в Европейския съюз. Това заяви премиерът на страната Димитъ...

"Завършването на процеса на унищожаването на Македония в три етапа започна с подписването на Преспанското споразумение с преименуването на държавата на Северна Македония, както поиска Гърция. Втората крачка е т.нар. Тиранска платформа, благодарение, на която албанците получиха големи права. Сега това споразумение с България. Това не е никакво френско предложение, това е предложение на София, французите само го преведоха на френски, по-точно на английски", вярва Неделковски. 

Според него днес София поставя на Скопие такива условия, както когато през 1941 година съюзниците на Адолф Хитлер и съюзниците му окупират Македония. 

"Те искат от нас да кажем, че нашата история е тяхната история, че нашият език не е наш, а техен, че нашите църкви са техни църкви, че нашите герои са техните герои. Всички тези условия през 1941 г. постави българският парламент. Промени се само технологията, политиката и идеологията останаха същите", казва още Неделковски.

Към всичко останало се добави и това "грандиозно" споразумение с България, според което ние трябва да разрешим на българите да пренапишат учебниците. В тях сега ще пише, че нашите македонски герои са български герои, а всичко, което се е случвало в Македония по време на Втората световна война са правили не българските фашистки окупатори, а "германските администратори", че нашите партизани са били престъпници, които са се криели от правосъдието. 

Рама към РСМ: Приемете френското предложение, иначе ще стоите пред вратите на ЕС още 17 г.

Албанският премиер Еди Рама призова Северна Македония да приеме т.нар. френско предложение на ЕС за вдигане на българското вето срещу С...

После ще учат децата ни, че езикът е измислен от Йосип Броз Тито през 1945 г., че всички наши герои от Илинденското въстание срещу Османската империя са били българи, както и героите от Първата и Втората балкански войни, Първата и Втората световни войни. А всички македонски антифашисти в техния прочит са били дребни престъпници, криещи се от българските жандармеристи. Нито дума за престъпленията на българските фашисти, масовите гробове, убийствата на македонското население, коментира още Неделковски. 

По думите му т.нар. френско предложение е само "последният пирон в ковчега, в който лежи трупа на бивша Македония", тъй като ако се изпълнят тези искания съществуването на македонската държава ще загуби смисъл.

Според Неделковски България и Албания ще си поделят Македония, вижте повече в ТАЗИ СТАТИЯ

* Миленко Неделковски се прочу вандалската си проява и чупенето на паметната плоча на Камайкчалан,  която извърши през септември 2016 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Ето как гледа Ердоган на предстоящата си среща с Мицотакис

Евакуират цял квартал в Ниш заради НАТОвска бомба

Гърците чакат силен циклон през уикенда

Румъния е все по-близо до отпадане на визите за пътувания в САЩ

Мицотакис се среща с Ердоган през май в Анкара

Генералният секретар на ООН: Напрежението между Белград и Прищина е нараснало

Кметът на гръцката столица: Атина не може да издържи повече цимент

Скопие осъмна с антибългарски графити (СНИМКА)

С кого ще се коалира ХДС на Пленкович в Хърватия

България е най-голямата заплаха за 23% от македонците: Проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com