БФС награждава треньора на юношите с нов договор

7057
БФС награждава треньора на юношите с нов договор

Треньорът на юношеския национален отбор по футбол до 19 години Александър Димитров ще получи предложение за нов договор от БФС. Талантливият специалист постигна един от най-значимите успехи на международната сцена напоследък, след като изведе младите „лъвчета“ сред най-силните 8 отбора в Европа.

България ще играе на европейското през юли в Унгария и получава възможност да се класира за световното първенство (до 20 г.) в Нова Зеландия догодина.

Ариго Саки: България е класа, играе модерен футбол

Големият Ариго Саки каза ласкави думи за стила на игра на България в Елитния кръг от юношеските квалификации до 19 години. Треньорът-еп...

Сегашният контракт на Димитров бе до края на квалификациите, които приключват с мач за престиж срещу Италия в Стара Загора утре от 18,00 ч. Впечатляващата му работа обаче го остави без алтернатива за предстоящото първенство на Стария континент след по-малко от два месеца. Заговори се, че на Димитров дори може да бъде предложен поста в младежкия отбор (до 21 г.), тъй като доста от момчетата, които сега са в селекцията до 19 г. под негово ръководство, скоро ще направят стъпка нагоре. Засега обаче по-актуален е вариантът с Тони Велков.

След победите над Чехия (2:0) и Швеция (2:1) България стана първият отбор на Стария континент, който си осигури визи за финалите в Унгария. Дори традиционно най-силните страни при подрастващите като Испания, Германия и Англия все още не са се класирали. Полуфиналистите от Евро 2014 заедно с класиралите се на трето място в двете предварителни групи на финалите ще получат и виза за световното първенство. На практика това означава, че „лъвчетата“ се нуждаят от една победа в Унгария, за да играят и на мондиала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ