Кръстаич: Играчите трябва да се гордеят, а не да идват в националния като туристи

981
Кръстаич: Играчите трябва да се гордеят, а не да идват в националния като туристи
Снимка: Facebook / BulgarianNationalTeam

Селекционерът на националния отбор на България по футбол Младен Кръстаич говори пред медиите преди утрешната европейска квалификация срещу Черна гора. Сръбският специалист сподели, че футболистите в представителния ни тим трябва да се гордеят, че играят в него, а не да ходят там като туристи. Двубоят с Черна гора е утре от 19:00 часа на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград.

Кръстаич също така сподели, че в момента отборът на България е изграден от няколко опитни и много млади футболисти. Той обаче отказа да коментира защо отново не е повикал голмайстора на родното първенство Ивайло Чочев.

Ивайло Чочев

„След четирите мача, които изиграхме и четирите месеца пауза, стана време за европейските квалификации. Свършихме добра работа в този период и започнахме да изграждаме отбор с няколко опитни и много млади футболисти. Така поставихме основата за един силен и обновен отбор. След двата приятелски мача и идват двубои, в които се определят точки“.

„Групата е тежка, Сърбия е големият фаворит, Унгария играе добре, а Черна гора е традиционно неудобен съперник с млади играчи, които искат да се доказват. Нашата цел е да продължим работата, която вършим. Искам да покажем максимална концентрация. Ще изисквам от играчите максимална концентрация и ще искам доверието към тях да се завърне. Разполагам с достатъчен брой млади играчи, които искат да се докажат. В състава може да има познати и непознати играчи, но важното е те да покажат добра игра срещу Черна гора“.

Сръбският специалист допълни, че очаква много тежък мач утре и допълни, че е съгласен България да играе лошо, но да печели срещите си. Според него националният отбор вече отговаря на европейските стандарти.

Национален отбор по футбол на България

„Очаквам тежък мач, защото съперникът ни е напълно равнопоставен, но ние имаме нужните качества да се преборим. Трябва да играем максимално концентрирано. Защото има срещи, в които играеш добри и губиш, но има и такива, в които играеш лошо и губиш. Ако зависи от мен ще играем лошо във всеки мач, но нека да печелим“.

„Що се отнася до играчите, които са повикани – това е моя работа. Защо младите български футболисти не играят в отборите? Когато дойдох казах, че ще направя отбор, който отговаря на европейските стандарти. Започнахме да изграждаме този отбор с опитни и много млади играчи. Футболът е дългосрочен процес. Задачата, която имаме с играчите е да дадем най-доброто от себе си“.

„Футболистите трябва с гордост да играят за родината си, а не да идват тук като туристи. Единственият начин да върнем доверието на феновете, ако играчите дават всичко от себе си. Резултатите също са важни“, завърши Кръстаич.

Вчера пък стана ясно, че Младен Кръстаич е решил вратарската дилема в националния отбор

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Георги Иванов се срещна с президента на УЕФА Александър Чеферин

Десподов спаси ПАОК от резил, но титлата е "мисия невъзможна"

Дерменджиев: Да не си кривим душата, искаме дубъл (ВИДЕО)

Лудогорец разби Хебър и гледа смело към финала за Купата на България (ВИДЕО)

Ботев Пловдив урежда нов защитник за реванша с ЦСКА за Купата

Левски с поредна крачка към взимането на „Герена“ на концесия

Началникът на специалните части: Нямам съмнение кой ще спечели Вечното дерби, все пак ние сме ЦСКА

Защитник на Лудогорец е №1 в Европа

Иван Иванов започна работа като треньор в ЦСКА 1948

ЦСКА вдигна Каранга за дербито с Левски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com