Нунеш: Взели сме си поука, можем да бием ЦСКА

6488
Нунеш: Взели сме си поука, можем да бием ЦСКА
Снимка: БГНЕС

“Левски е най-големият клуб в България още от основаването си. Запалянковците на “сините” са най-многобройни в страната, невероятни са. Да си кажа - и аз станах фен на Левски. И ще дам всичко от себе си този тим да се върне на върха, където заслужава да е.“

С тези думи в интервю за “Тема: Спорт“ защитникът на “синия“ клуб Рикардо Нунеш даде заявка да се раздаде на терена, в случай че попадне в състава, по време на вечното дерби.

Йешич: Гонзо има голямо бъдеще като треньор

Треньорът на Литекс Миодраг Йешич похвали колегата си Георги Иванов за работата, която е свършил с Черно море. Двубоят между двата тима...

Рикардо, какво очакваш от дербито в понеделник?

- Със сигурност ще бъде здрав мач. Няма как да е по-различно, защото говорим за дербито на България. Със сигурност ще се стремим да победим.

А дали можете да го направите, предвид факта, че в пет мача през сезона Левски не победи ЦСКА? Какво трябва да промените, за да го сторите?

- Разбира се, че можем да спечелим. Вече играх в два мача с ЦСКА, паднахме с по 0:1. Те бяха решени от малките детайли. Мисля си, че по-чистите ситуации бяха в наша полза. Но съперникът бе по-внимателен и успя да се възползва от грешките ни. По принцип тези големи мачове се решават от малки неща.

Какво липсваше на Левски в предишните двубои, за да го сторите?

Левски и ЦСКА вървят към антирекорд по зрители на дербито

Много слаб интерес към дербито отчитат до момента в Левски и ЦСКА. Двата клуба са притеснени, че може да запишат антирекорд по посещаем...

- Трудно е да се каже какво точно. Мачовете бяха доста различни. В единия бяхме по-активни, дълго време играхме с човек повече, но допуснахме съперникът да победи с дузпа. В последния паднахме в последната минута с гол от ъглов удар. Създаваме добри ситуации, но не успяваме да ги вкараме. Ето затова казвам, че малките детайли са важни. Трудно е да извадим само едно нещо, за да кажем, че заради него сме загубили. Разсейваш се за секунда, противникът се възползва и всичко приключва. Така бе в последния двубой, сега сме си взели поука.

Левски освен че не победи. не вкара и гол. Ще прекъснете ли сушата и на Божинов ли разчитате най-много да отбележи?

- Няма значение, само да вкараме и да бием. Ако е Валери, още по-добре. Той е нападател и се нуждае от попадения.

Като защитник - кой е най-опасният нападател на ЦСКА според теб?

- Имат няколко отлични играчи. Трябва да внимаваме за всички тях, а не да сме концентрирани само върху един.

Нова контузия оставя ЦСКА без отбрана за дербито с Левски

Тежка контузия остави ЦСКА без Пламен Крачунов за дербито с Левски. Големият мач е в понеделник, 21-и април, от 16,00 часа на националн...

И все пак - кой от съперника ти прави добро впечатление?

- Косоко - висок, силен нападател. Труден е за следене по терена. Впечатление прави и №73 - Иван Стоянов.

Кой е най-добрият отбор в България и кой най-силният футболист?

- Най-силен в момента е Лудогорец. Първи са и заслужават да са на тази позиция.

А кой е най-добрият играч в А група?

Бадема ще играе срещу Левски

Емил Гъргоров няма контузия и е готов да вземе участие в дербито с Левски. Имаше информация, че Бадема е с травма и има вероятност да п...

- Нека погледнем в нашата съблекалня - Божинов и Гаджев са силни и талантливи футболисти. Харесва ми и Христо Златински от Лудогорец.

Каква е разликата между Левски и бившия ти клуб Жилина?

- Общото е, че и двата са големи отбори. В последните 12 години Жилина има 6 титли на Словакия. А Левски е най-големият клуб в България още от основаването си! Голямата разлика е във феновете. Запалянковците на “сините” са най-многобройни в страната, невероятни са. А от популярността идва и по-голямото напрежение в този клуб. Да си кажа - и аз станах фен на Левски. И ще дам всичко от себе си този тим да се върне на върха, където заслужава да е.

Разкажи нещо повече за се­бе си?

- Роден съм в Южна Африка и останах в тази държава до осмата си година. Тогава се преместих в Португалия и започнах да тренирам. Първо бях в Ещорил, след това Бенфика ме купи като юноша. Помня и цената, която плати за мен - 5 хиляди евро и 50 топки. Отидох в Бенфика, взеха ме и в националните гарнитури на Португалия. През сезон 2005/06 бях във втория тим на Бенфика. За жалост след края му първенството на дублиращите тимове бе премахнато. А аз започнах да странствам - Кипър, Словакия, България. Повикаха ме и в националния отбор на Южна Африка. В началото на кариерата си играех като плеймейкър, бях с №10, после ме преместиха да съм ляв халф. Станах бек, защото играчът на тази позиция в дубъла на Бенфика се контузи тежко и отсъстваше дълго време. Аз играех с ляв крак и треньорът ме премести, защото съм бърз и имам добро центриране. Такъв съм и в момента.

Гаджев като Гонзо: За Левски е по-добре да не играе в Европа

"Може би ще е по-добре, ако не играем в Европа, за да се изгради един силен отбор, какъвто Левски имаше преди известно време", заяви иг...

Защо избра да играеш за Южна Африка?

- Аз съм португалец, семейството ми е от португалци. Но като получих покана от Южна Африка, се замислих, че няма как да достигна до националния отбор на Португалия. Та там понякога не попадат играчи от Реал Мадрид (смее се). И приех да играя за Южна Африка, все пак съм роден там.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ