Обзор на мачовете през уикенда, грешни стъпки на Барселона и Реал

2778
Обзор на мачовете през уикенда, грешни стъпки на Барселона и Реал
Снимка: Guliver/GettyImages

Футболният уикенд предложи много емоции за феновете на играта по света и у нас. В българското първенство дойде ред на най-старото столично дерби между отборите на Левски и Славия, а в английската Висша лига – звезден сблъсък между лидерите в подреждането - Манчестър Сити и Ливърпул.

България

Без победител между Ливърпул и Манчестър Сити

Отборите на Ливърпул и Манчестър Сити не се победиха в дербито на 8-я кръг на английската Висша лига. Срещата между двата тима на "Анфи...

Левски продължи да води хорото в родната Първа лига, след като успя се наложи над отбора на Славия с 2:0. Само седмица след триумфа срещу ‘вечния съперник” ЦСКА, "сините” записаха нов важен успех, с който се утвърдиха на първото място във временното класиране с актив от 28 точки.

Преследвачите Лудогорец и ЦСКА също не допуснаха грешки, като наложиха волята си, съответно “орлите" над Ботев Враца с 1:4, а “червените” над Септември с 0:3. С този успех шампионите от Лудогорец се приближиха само на 2 точки от “Левски”, като след прекъсването на първенството за мачовете на националните гарнитури, предстои сблъсък между двата тима. ЦСКА дебне от трета позиция, на само 3 пункта зад "сините". В пряк сблъсък за четвъртата позиция в подреждането пък Берое успя да надделее над Локомотив (Пловдив) с 1:0.

Испания

Изненадващ нов лидер пое щафетата в испанската Ла Лига. Това е отборът на Севиля, който записа победа у дома над Селта с 2:1 и поведе в класирането със събрани 16 точки

Поредни грешни стъпки допуснаха доминантите в първенството Барселона и Реал Мадрид. Каталунците завършиха наравно 1:1 като гости на Валенсия, а "Белия балет" допусна поражение в гостуването си на Алавес с 1:0.

Челси и Ливърпул не успяха да се победят на "Стамфорд Бридж"

За първи път от началото на сезона тимът на Ливърпул не спечели в мач от Висшата лига. Това се случи на стадион "Стамфорд Бридж", като ...

На разстояние само от 1 точка, Барселона остана на втората позиция в подреждането, но вече с равен актив с Атлетико (Мадрид), който записа успех над Бетис с 1:0. Двата тима имат по 15 пункта, следвани плътно от Реал Мадрид, Еспаньол и Алавес, които са с 14.

Англия

Големи очаквания имаше към двубоя между лидерите във Висшата лига Манчестър Сити и Ливърпул. Двата тима завършиха при постно равенство 0:0, като в последните минути на мача, новото попълнение на гражданите Риад Марез пропусна дузпа.

Поредна победа записа отборът на Челси, който се наложи с категоричното 3:0 при гостуването си на Саутхемптън и се изравни с водачите в класирането, като вече и трите отбора са с по 20 точки.

Само с 2 точки по-назад се наредиха отборите на Арсенал и Тотнъм. "Артилеристите" наложиха волята си при гостуването на Фулъм с убедителното 1:5, а “шпорите” надделяха у дома над Кардиф с 1:0.

Без победител в дербито между Барселона и Реал Мадрид (ВИДЕО)

Отборите на Барселона и Реал Мадрид не се победиха в испанското Ел Класико. Двата тима завършиха 2:2 на "Камп Ноу", като Барса продължа...

Намиращият се в криза отбор на Манчестър Юнайтед пък, постигна запомнящ се обрат над Нюкасъл с 3:2, след като изостана с 0: 2 до 10 минута, на собствения си стадион "Олд Трафорд". "Червените дяволи" се намират на осмата позиция с 13 точки, изоставайки със 7 пункта от лидерите в подреждането.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Манчестър Сити разгроми Брайтън и крачи уверено към върха (ВИДЕО)

Потвърдено: Ливърпул е в преговори за нов мениджър, който е уверен, че ще наследи Клоп

Гол в 95-ата минута донесе успеха на Рома при преиграването с Удинезе (ВИДЕО)

Неочакван обрат: Шави остава начело на Барселона

Класен финт и перфектна асистенция: Мбапе твори във Франция (ВИДЕО)

Български национал блести в елита на Кипър

Мбапе и Дембеле се развихриха за разгром на ПСЖ, но Монако отложи празненствата (ВИДЕО)

Ливърпул се сгромоляса в дербито с Евертън, Юнайтед се измъчи с последния (ВИДЕО)

Байерн стартира преговори с националния селекционер на Австрия

Хоспитализираха аржентинска легенда, състоянието му е стабилно (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com