X
 
 

Производители на тютюн: Платихме висок данък за убиването на отрасъла

2261 0
Производители на тютюн: Платихме висок данък за убиването на отрасъла
Снимка: Ерол Емилов
Десетки тютюнопроизводители от Гоце Делчев и региона протестираха отново 16 години след първия си акт на недоволство. Този път причината беше неприятната изненада от НАП – писма, в които се съобщава, че земеделските производители трябва да попълнят декларации и да платят данъци за финансовите средства, получени като помощи за преориентиране.

Организаторът на протеста Иван Сабахлъков е категоричен, че тези средства не би трябвало да бъдат облагани с данъци.

Пореден случай на ударено на пешеходна пътека дете в Благоевград

Вчера следобед товарен автомобил помете първокласничка на оживен булевард в Благоевград. Детето слизало от училищен автобус, след което...

„Според мен и според държавните наредби тези доходи са освободени от данъчни задължения. Това са помощи за преориентиране в сектор „Тютюнопроизводство“, а както всички знаем за тях не се дължат данъци. Изведнъж някой се сети, че се дължи такъв данък. Ние платихме достатъчно голям данък с убиване на отрасъла“, коментира той.

След това той взе микрофона и се обърна към протестиращите с информацията, че догодина минималния осигурителен доход на земеделските производители ще се вдигне до 560 лева. По думите му, българите все още мислят робски и биха готови да платят и несъществуващи пари.

От трибуната той попита защо партиите не плащат данъци на субсидиите си и защо същите не им се намалиха при положение, че 3,5 милиона българи поискаха това при референдума на Слави Трифонов.

„Бойко Борисов не оправда доверието ни за 10 години. Времето ви изтече, г-н премиер“, заяви Иван Сабахлъков.

Тютюнопроизводителите получиха над 84,4 млн. лева помощи

Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) преведе 84 471 000 лева субсидии на 41 323 земеделски стопани по Схемата за преходна национ...

Припомняме, че в последните няколко седмици тютюнопроизводителите получават писма с информация, че трябва да платят данък върху помощите.

Те са готови на безсрочни протести докато не бъдат чути и нещата не се променят.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители