Прокуратурата разследва секретаря на община Петрич Туфчо Сандъкчиев

4253
Прокуратурата разследва секретаря на община Петрич Туфчо Сандъкчиев
Снимка: iStock/Guliver

Секретарят на община Петрич Туфчо Сандъкчиев е задържан за 72 часа. Повдигнати са му обвинения за престъпление против политическите права на гражданите, информира БНР.

Разследването се води от районна прокуратура в Петрич, а официална информация дадоха от Върховната касационна прокуратура (ВКС). В хода на разследването са събрани доказателства затова, че на 11 септември в сградата на общината, Туфчо Сандъкчиев е извикал в кабинета си служител на общинската администрация и му е отправил заплаха, че ще го уволни, тъй като симпатизира на друг кандидат за общински кмет, а не на сегашния. Това според обвинението е категорично нарушение на Член 38 от Конституцията. В момента се разпитват свидетели, назначени са експертизи.

В Петрич задържаха мъж за купуване на гласове

Районна прокуратура-Петрич е задържала организатор на купуване на гласове, съобщава БГНЕС. В хода на разследването са събрани доказате...

Друг служител на общината също се е оплакал за оказван му натиск от секретаря на общината и е дал показания затова. Разследването продължава.

Предстои днес районна прокуратура Петрич да внесе искане до съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Сандъкчиев има друго доказано престъпление - издаване на документ с невярно съдържание и затова е получил основна присъда през 2012 година с тригодишен изпитателен срок.

 

Четирима са задържаните след масов бой в Петрич

36-годишен мъж пострада при сбиване в Петрич, съобщиха от пресцентъра на МВР - Благоевград. Скандалът възникнал на ул.”Здравец&r...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com