X
 
 

За поредна година Банско е световна столица на зимните спортове

1121 3
За поредна година Банско е световна столица на зимните спортове
Снимка: Община Банско
Радвам се да видя толкова много и усмихнати лица. За поредна година Банско е световна столица на зимните спортове.

С тези думи кметът на Банско Иван Кадев даде официален старт на състезанията за световната купа по ски алпийски дисциплини, съобщиха от Община Банско.

Община Банско е готова за стартовете за Световната купа

Броени дни остават до началото на най-голямото спортно събитие на 2020 година в България – стартовете за Световната купа по ски а...

За пореден път Банско показва, че е номер едно в зимния туризъм и ски спорта в България и на Балканите. Приветствам с "Добре дошли" нашите именити гости, които днес имахме удоволствието да наблюдаваме в първите стартове и в предстоящите дни ще продължат да мерят сили по снежните склонове на Пирин планина. Благодаря за отличната работа на концесионера "Юлен" АД и на Българската федерация по ски за чудесната организация. Благодаря на правителството, което помогна за подготовката и провеждането на най-голямото спортно събитие в България за тази година. Желая на всички приятни и весели дни в Банско и Пирин! На добър час на стартовете на Световната купа Банско 2020”, отбеляза още градоначалникът.

„Този е най-скиорският уикенд за целия сезон, защото по същото време със стартовете при мъжете в Кицбюел са и състезанията при алпийките за Световна купа "Банско" 2020. Три дни светът ще гледа ски и ако досега някой не е разбрал къде е България и Банско, сега ще разбере, и то по най-добрия начин”, заяви председателят на Българската федерация по ски Цеко Минев.

Официални гости на откриването бяха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. Те поздравиха състезателите и многобройната възторжена публика, събрала се на централния площад в Банско да гледа откриването и награждаването на победителите в първия от трите състезателни дни.

Най-малките от ски клуб „Юлен” асистираха при атрактивното теглене на жребия за състезателните номера на най-добрите алпийки в досегашното класиране за световната купа за утрешния старт. В събота по писта "Марк Жирардели" дамите отново ще мерят сили в спускането.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Иванов 3 Иванов преди 2 седмици Профил на трол?
    Организацията на Световната купа беше на светвно ниво, но опашката пред лифта отново беше огромна! Докога ще се търпи това заради шепа "зелени" рекетьори?
  • В. 2 В. преди 2 седмици Профил на трол?
    Банско за пореден път доказа, че е номер 1, сигурна съм, че този уикенд в Банско дълго ще се помни.
  • Антон 1 Антон преди 3 седмици Профил на трол?
    Дано Банско продължи да се развива по този отличен начин и радва всички фенове на ските!
Свети мъченици Памфил и Порфирий
Свети мъченици Памфил и Порфирий

Памфил бил от Берит-Бейрут, презвитер в Кесария ПалестинскаРечник, известен с благотворителните си дела. Работил книжовно за запазване невредим...