Излезе от печат "Адам Бийд", първият роман на Джордж Елиът

10525
Излезе от печат "Адам Бийд", първият роман на Джордж Елиът
Снимка: Колибри

Излезе от печат „Адам Бийд”, първият роман на Джордж Елиът, преиздаван многократно, залегнал в учебните програми не само във Великобритания, а и в други страни.

„Адам Бийд“ (превод: Весела Кацарова, 720 стр., цена: 20 лв.) е от онези класически произведения, сравними с творчеството на Дикенс, които неизменно докосват сърцето на читателя. Страниците ни отвеждат в английско село от началото на XIX век. Пасторалният пейзаж позволява на авторката да преплете съдбите на герои, достойно носещи кръста на ежедневието – достолепния пастор Ъруин, неустоимия млад земевладелец капитан Дониторн, простодушния арендатор Пойзър, предприемчивия дърводелец Адам, озлочестената Хети, посегнала на живота на невръстното си дете, смирената Дайна и още много пълнокръвни герои, въплътили вечни добродетели и ценностни устои на човешката природа.

На 13 юли излиза ново издание на "Благодатният четвъртък"

На 13 юли излиза ново издание на „Благодатният четвъртък“,  естествено продължение на един от знаковите романи на Джон...

Джордж Елиът (1819-1880) е популярният псевдоним на английската писателка Мери Ан Евънс – един от най-авторитетните творци през Викторианската епоха. Произведенията й са истинска съкровищница от детайли и рисуват реалистични картини на живота в провинциална Англия, а стилът й се отличава с психологическа дълбочина и социална чувствителност. Романите „Мидълмарч“, „Адам Бийд“, „Мелницата на река Флос“ и „Сайлъс Марнър“ свидетелстват за неоспоримата стойност на нейното литературно наследство. Вероятно никой друг викториански писател не е разполагал с необходимата ерудиция, за да представи една толкова бурна епоха в цялата й многопластовост.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги