"Патрик и Пенсионерския отряд" са вече в България

2422
"Патрик и Пенсионерския отряд" са вече в България
Снимка: Изд. Книги за всички

Забавни истории за баби и дядовци, които държат престъпниците под контрол, разказва изключително популярната поредица от романи на финландскошведската писателка Малин Клингенбери. Първите две книги - „Патрик и Пенсионерския отряд“ и „Ирене и прахосмукачката за банкноти“, са вече и в книжарниците у нас в издание на „Книги за всички“ и превод на Галина Узунова. Тази остроумна и весела романна серия е богато илюстрирана от Тина Контила.

В тези романи пенсионерите живеят таен живот, като разрешават престъпления и пречат на злите планове на бандитите. Помагат им две умни деца, Патрик и Ирене. Веселите истории носят забавление както на децата, така и на възрастните. Всяка история е независима от останалите, така че книгите могат да се четат и самостоятелно. Освен че забавляват, те и възпитават подрастващите, а високото им литературно качество бе оценено с престижната награда за детска литература „Рунеберг“ през 2017 г. Досега в поредицата има 5 книги и всички те ще се появят и в нашите книжарници. Началото поставят първите две.

Създадоха безплатен сайт с разкази на български автори

Младият писател Александър Шпатов и екипът на читалнята пред Народния театър в София създадоха сайт, в който всички любители на книгите...

В първия роман - „Патрик и Пенсионерския отряд“ (дал и заглавие на цялата поредица), малкият Патрик бяга от училище, за да се спаси от подигравките на злобната си и лукава съученичка Ирене, която с удоволствие и пред всички му се присмива и го нарича с обидни думи. Патрик не подозира, че това ще бъде най-вълнуващият и незабравим ден в живота му. Качва се в автобус, който започва да се пълни с много баби и дядовци. Но това не се оказва екскурзия за пенсионери, както си мисли момчето! Това е елитен отряд пенсионери, които се справят с престъпниците и правят на пух и прах бандитските им планове. Така заедно с Пенсионерския отряд Патрик ще освободи баба си, която е затворена от подлия крадец, мошеник и престъпник Бандита – бащата на Ирене, човека, на когото тя толкова иска да прилича.

„Патрик и Пенсионерският отряд“ е забавна и поучителна история. История, която съветва, че няма нищо по-хубаво от това да казваш винаги истината; че с цената на всичко трябва да се бориш за справедливостта; че трябва да уважаваш по-възрастните, от които можеш винаги да се поучиш на мъдрост; и че всички, когато са сплотени, единни, заедно мислещи, хванати ръка за ръка, по-лесно се справят с неправдата и злото. Книга за родителите, които с примера и постъпките си възпитават децата си.

„Седемгодишните и аз сме еднакво развълнувани, когато сядаме с Патрик и Пенсионерския отряд“ – признава критиката в скандинавските страни, където книгите имат огромен успех.

В „Ирене и прахосмукачката за банкноти“, освен Патрик, главна героиня е и най-голямата побойничка в училище. Тя е дъщеря на Бандита, мошеник и крадец, който сега замисля обир на банка. Патрик е вече част от Пенсионерския отряд, който се бори с престъпността в града. Двете групи, на доброто и злото, се срещат за пореден път в жестоко стълкновение. Ще изпълни ли предназначението си прахосмукачката за банкноти, изобретена от Ирене, машина, която трябва да изсмуче парите от трезорите на банките? Ще успее ли участието на момичето в първия й обир да я промени и да й покаже другата страна на живота, където хората живеят честно, скромно, с уважение един към друг, умеят да се веселят и да бъдат истински щастливи и свободни независимо от възрастта?

Бум в продажбите на книги във Франция

Продажбите на книги във Франция се повишиха, откакто страната започна да облекчава блокирането, излитайки до над 230 процента за седмиц...

„Цялата история е прекрасна и често предизвиква хихикания.“ – заявяват от вестник „Нюланд“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

Излиза новата книга на Лилия Старева - "Сватбата - празник на празниците в българския семеен календар"

Литература с високо съдържание на блус ни сервира „певецът на българския къмпинг“ Михаил Вешим

Награждават победителите в ХVIХ –то издание конкурс за хумористична поезия и проза в Галерия "Арт Маркони"

Историята на Франциск от Асизи: как разгулният младеж се превръща в най-почитания светец в Италия

В Деня на европейските автори: 8 български писатели гостуваха виртуално в класните стаи с помощта на Orange

"България и Македония, история и политика": Разказ за фалшифицираната история и ролята на Коминтерна

Ина Иванова е носителят на Националната награда за поезия "Христо Фотев"

Калин Василев стана 55-ият носител на наградата "Чудомир"

Салман Рушди: Изкуственият интелект няма никакво чувство за хумор

"Нашето вечно утре" – интимна възхвала за златния век на видеоигрите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги