Романът "God of War": богове, герои и чудовища в Скандинавия

1814
Романът "God of War": богове, герои и чудовища в Скандинавия
Снимка: Издателство "Сиела"

Първата официална новелизация на световната сензация God of Warсе появява и на български, за да запрати феновете от Древна Гърция в света на нордическите божества.

Първата новелизация по световната сензация God of War се появява по книжарниците за българските фенове на компютърната игра. Продала над 32 милиона копия в световен мащаб, God of Warсе нарежда в списъка до редица други любими игри като „Вещерът“ и „Метро 2033“. Играта изгражда цял свят на богове и чудовища, герои и врагове в Древна Гърция, а втората ѝ част продължава историята в Скандинавските земи. Официалната новелизация„God of War“ започва сюжета си на север, сред снеговете, в духа на съвременни класики като „Магнус Чейс“ и „Пърси Джаксън“.

"Силата на кога" – постижимата лекота на успеха

Изследването на доктор Майкъл Бреус, „Силата на кога”, помага на всеки от нас да се справи с грижите, да намери личния си б...

Отмъстил на боговете на Олимп, Кратос вече обитава друго митологично царство – това на норвежките божества и чудовища. Техният свят е толкова суров, колкото и студен. Порядките са трудни, обитателите – непрощаващи. Кратос води своята борба за оцеляване, опитва се да живее като обикновен човек в северните гори.

Но полубогът е вече баща, който трябва да се грижи не само за оцеляването на сина си, а и за възпитанието му, така че да не повтори смъртоносните грешки на Духа на Спарта. Предизвикателства обаче изскачат зад всеки ъгъл, а скоро съдбата застига Кратос и сина му и ги запраща на най-вълнуващото и опасно пътешествие в живота им.

Смайващото завръщане към добре познатия свят на Кратос, син на Зевс Гръмовержец, продължава легендата в света на скандинавските божества. От слънчева Гърция до заснежените земи на Норвегия брутални сражения и епични битки неотлъчно преследват полубога.Убийствената екшън серия, която започна през 2005 г. с видео играта God of War, е обявена за седмата най-добра игра за плейстейшън на всички времена. Безпрецедентният мащаб на сюжета вече се разширява и на север, а феновете имат възможност да изследват спиращия дъха свят на Скандинавия.

Едновременно увлекателна и образователна за всички възрасти, официалната новелизация на играта „God of War“носи духа на други любими поредици от съвременната поп култура: романите на РикРиърдън, на Дмитрий Глуховски и превърнатата в едноименна компютърна игра и в сериал по Netflixсерия „Вещерът“.

Да се посмеем с Хитър Петър и Настрадин Ходжа

МАЙСТОР РАЗБОЙНИК Петър е надхитрял и други хора като дете. В неговото село живеел един много прочут разбойник, който бил толкова добъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com