12 бедстващи са настанени в сградата на община Бяла

6714
12 бедстващи са настанени в сградата на община Бяла

12 бедстващи са настанени в сградата на община Бяла, в преспите има изоставени и затрупани 8 автомобила, съобщиха от пресцентъра на Общината. Със заповед №РД 7000 на зам.-кмета на община Бяла Костадин Самарджиев в 8:00 часа днес бе обявено бедствено положение в гр. Бяла, с. Горица, с. Господиново, с. Дюлино, с. Самотино и с. Попович.

Бедственото положение е обявено вследствие на обилния снеговалеж, снегонавявания и ниски температури, започнали вчера. На територията на община Бяла се прекъсна транспортният достъп до населените места, изброени по-горе. Няма достъп до никое населено място по третокласна и четвъртокласна пътна мрежа.

Зимата в Русия взе 21 жертви

Двадесет и един починали от измръзване за денонощие, прекъснато електричество, експлозия в канализационната мрежа - всички тези събития...

Силният вятър, ниските температури и снегонавяванията не позволяват своевременното почистване. Снежната покривка е над 60 см, а снегонавяванията на места са над 2 метра. На територията на гр. Бяла има 12 бедстващи хора, които са настанени в сградата на общината.

В преспите има изоставени и затрупани 8 автомобила. Прекъснато е обслужването от Спешна и Неотложна медицинска помощ. Щабът за координиране на спасителните и неотложно аварийно-възстановителни работи премина на непрекъснат режим на работа за събиране и обобщаване на информация за бедствието, за мерки и ликвидирането му, за действията на органите за управление и формированията, която се предоставя през 2 часа на ръководството на общината.

Костадин Самарджиев – заместник-председател на щаба за координиране на спасителните и неотложно аварийно-възстановителни работи при община Бяла, област Варна, създаде необходимите условия за ефективна работа и снабдяването на населението с продукти от първа необходимост. Планът за провеждане на спасителни и неотложно аварийно-възстановителни работи при снегонавявания и обледявания на територията на община Бяла, област Варна, е приведен в действие.

Редактор: Е. Гигова

Всички пътища в община Каварна са затворени за движение

Метеорологичната обстановка в община Каварна продължава да бъде усложнена, информират от общинския пресцентър.Вали обилен сняг, придруж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com