Борисов: Демокрацията ми дава право да говоря или да не говоря

6632
Борисов: Демокрацията ми дава право да говоря или да не говоря

"Демокрацията ми дава право да говоря и да не говоря. Не съм ви викал тук". С тези думи бившият премиер Бойко Борисов се обърнал към журналистите. Той категорично отказа да разговаря с репортерите, които го чакаха пред сцената на предизборния митинг на ГЕРБ в Стара Загора, съобщи БГНЕС.

По подобен начин той се отнесе вчера към въпросите в Смолян за незаконните подслушвания: "Не ви чувам. Нямам работа с вас". При изключителни мерки за сигурност се проведе предизборният концерт в Стара Загора. Десетки полицаи охраняваха сцената, която беше заградена от плътни метални решетки като в зоопарк. Явно ГЕРБ предприема предпазни мерки, които да пазят експремиера от народната любов.

МВР отрича да е прилагало СРС-та на Борисов, Найденов и Кокинов

Спрямо Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов не са заявявани и не са прилагани специални разузнавателни средства по смисъл...

Най-нетърпелив се оказа кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който пристигна първи заедно с един от членовете на УС на ФК Берое. Футболният деец подари на Борисов шал и топка с автографи от отбора на Берое, които вчера се класираха за финала на купата на България. Шалът Борисов метна през врата си и така слезе при публиката.

Стара Загора е център на Вселената, каза Борисов в речта си пред публиката на площада. Всички магистрали водят насам и от Стара Загора можеш да си ходиш, където си искаш, добави той. Борисов заяви, че вчера се пошегувал в Смолян пред едни млади хора, че на следващите избори ще гласуват за него за президент и добави: "Докато се прибера, вече бяха написали "Борисов се кандидатира за президент". Да си мерят приказките, защото виждате, че за тези хора няма нищо свято, предупреди Борисов.

Аз съм критичен човек, продължи той. Търся винаги вината в себе си и своите колеги, заяви Борисов. Нито един от договорите за монополи не е дошъл по времето на ГЕРБ, похвали се той пред старозагорци. "Тези хора не искат да управляват. Те искат да има месеци наред хаос, да въртят далаверата", каза Борисов и припомни тезата си, че Станишев не искал "Белене", защото не е подписал договора.

Те нямат на практика кампания, продължи той. Нека да излизат записи за други политически партии, за други лидери, призова той. Защо нас, попита Борисов. Това го правят, защото искат всички да сме маскари, народът да е омерзен и да си правят, каквото си поискат, заяви експремиерът, видимо ядосан. Но не намери причина за флашките в себе си и своето управление, а в другите партии, които ги били нарочили. Аз нямам пиари, каза Борисов. Много ме агитираха и аз като Станишев да връчвам членски книжки, заяви той иронично и връчи няколко книжки на членове на ГЕРБ.

България на гражданите поиска имунитета на Борисов

Призоваваме Бойко Борисов да се откаже от имунитета на кандидат за народен представител, заяви Йонко Грозев, един от секретарите на Дви...

Знаеш ли колко им е мъчно, като гледат как хората ни обичат, обърна се той към един от гражданите на площада, дошъл за автограф. "Искат да се обесят от мъка, като гледат как ни обичат, как се бутат. Те мислят, че днес няма да дойде никой", каза Борисов, видимо афектиран. Днес мислеха, че са ни убили, добави после той. Бившият премиер беше видимо ядосан и непрекъснато повтаряше пред гражданите как другите партии им завиждат заради любовта на народа. Борисов влезе и в ролята на режисьор, като започна да нарежда на хората как да се подредят, за да се снимат с него. По традиция той раздаваше автографи наляво и надясно, сякаш е звезда от Холивудски филм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com