Цацаров: Ако е имало информация за атентат срещу Борисов, къде е била националната служба 4 години

3533
Цацаров: Ако е имало информация за атентат срещу Борисов, къде е била националната служба 4 години

Ако в Националната разузнавателна служба (НРС) наистина е имало документ с достоверна информация за подготвян атентат срещу Бойко Борисов, въпросът е – къде е била националната служба през тези 4 години и какво е предприела тя.

Това заяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, съобщи агенция „Фокус” . Цацаров обясни, че в момента предмет на проверка е това - дали в НРС има документ с подобна информация, дали той е получен от чужда разузнавателна служба, кога е получен, кои длъжностни лица са работили с него и най-вече какви действия са предприети, ако този документ съществува.

Бойко Борисов с лекарства за високо кръвно доживот

Премиерът в оставка Бойко Борисов е изписан от болница "Лозенец". Това съобщи директорът на здравното заведение проф. д-р Любомир Спа...

„Интересно и важно е кои длъжностни лица извън разузнавателната служба са имали достъп до документа и дали те са имали участие в изпълнителната и законодателната власт в страната”, отбеляза главният прокурор.

Той отново обеща, че прокуратурата ще провери всички регистри за движението на документ с информация за подготвян атентат върху Бойко Борисов.

„Проверката почти е стигнала до крайните резултати, но не мога да ги обявя в момента”, заяви Цацаров и увери журналистите, че „ще дойде един момент, в който ще каже ясно – „документ има” или „документ няма”.

„До момента обаче, до който прокуратурата няма ясно становище дали това е или не е класифицирана информация, няма да получите отговор. Ако той не е класифицирана информация, можем да го обявим и пред медиите и да стане ясно какво представлява и кой кого е заплашвал”, посочи Сотир Цацаров.

Прокуратурата приключва проверката на ДКЕВР и ЕРП-тата след две седмици

Върховната административна прокуратура ще приключи с проверката на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com