Европейско признание за ЮЗУ "Неофит Рилски"

6791
Европейско признание за ЮЗУ "Неофит Рилски"

Югозападен университет “Неофит Рилски” - Благоевград, ще се присъедини към престижен образователен консорциум. В конкуренция с други поканени български висши училища, на финалната права благоевградският ВУЗ бе одобрен за членство. По проекта “Към интеграция и модернизация на обучението” водеща институция е университетът “Масарик” в Чехия, предаде Стандарт нюз.

ЮЗУ влиза в мрежата от 8 европейски и 12 азиатски ВУЗ-а. Сред европейските партньори са и университетът Тилбург в Холандия, университетският колеж в Корк, Ирландия, престижният Политехнически университет в Торино, Италия, както и университетът в Перпинян, Франция. Азиатските държави, включени в консорциума, са Индонезия, Филипините, Индия, Виетнам, Лаос, Китай, Малайзия, Шри Ланка и Северна Корея. Целта на Erasmus Mundus-програмата е обучение в бакалавърска, магистърска, докторска и постдокторска степен.

Всеки студент от Азия може да бъде обучаван от включените в консорциума университети в Европа за период от половин до една година. Азиатският студент сам избира учебно къде ще учи. Обучението в избраната специалност се осъществява само на английски език. Таксата за обучение за една година е 3000 евро, съпътствана от отделна стипендия от 1200 евро месечно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини