Да се криминализира кражбата на топло

5602
Да се криминализира кражбата на топло

Да се криминализира кражбата на топлинна енергия, ще предложат депутатите от ГЕРБ като част от промените в Закона за енергетиката, съобщи в предаването на радио „Фокус” „Това е България” Валентин Николов, зам.-председател на ГЕРБ.

Сред превантивните мерки за спиране на кражбата на топлинна енергия са подмяна и засичане на радиаторите, чрез радио сигнал, допълни Николов. Според него, това решава проблема – не може да се пипа уредът, защото веднага сигнализира. Сметката, която идва за края на месеца, ви е окончателна - няма да имате изравнителна сметка в края на годината, подчерта народният прдставител.

С европейски програми ще подобрим ефективността на "Топлофикация София"

Топлинната енергия остава най-икономичният и най-енергоефективен начин за отопление на жилища и офиси като цяло. Това каза за агенция &...

Валентин Николов каза още, че всички топлинни счетоводители ще бъдат снабдени с камери, с които да заснемат кражбите и да ги предоставят на домоуправителите. Депутатите от ГЕРБ предлагат още на потребителите да бъде предоставена схема, по която сами да изчисляват сметките си за топлинна енергия, на база големината на жилището.

„Като запишете съответно числата от топлинния уред, веднага да ви излиза приблизително каква ще ви бъде сметката. Тоест, вие да можете всекидневно, когато напишете числата от уреда, да сте наясно каква приблизително ще бъде месечната ви сметка.”

Валентин Николов е категоричен, че трябва да има строги мерки и санкции за топлофикациите и абонатните станции, които не подменят старите си тръби. Той вижда в това основната причина за високите сметки и голямата загуба на топлинна енергия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com