#ДАНСwithme за 25-ти път - протестът не затихва

21553
#ДАНСwithme за 25-ти път - протестът не затихва

И тази вечер недоволните граждани в София се събират на площад „Независимост”. Това е 25-и пореден ден на протест срещу кабинета „Орешарски”, съобщава bTV.

„Управляващите изчакат да премине тази вълна, добре са научили урока си от Тодор Живков – да се снижим да премине и тази буря. Не, тя няма да премине. Мащабите на протеста са големи, той не стихва. И да дойде отпуската на депутатите, ние ще продължим да протестираме. Протестите тогава може да се радикализират и виновни ще са само управляващите”, коментира писателят, режисьор и преводач Димитър Коцев, който редовно участва в демонстрациите в столицата.

Бланките за импийчмънт пред НДК свършиха

На 13-ия ден от протеста срещу опитите за сваляне на кабинета на Орешарски към 18:00 часа пред НДК, се бяха събрали около 300 души, но ...

Спряно бе движението по бул. "Цар Освободител". Още докато се събираха граждани, стана скандал с присъстващи, които се обявиха за т.нар. инициатива "безусловен базов доход", като протестиращите ги обвиниха в провокации. Поддръжниците на инициативата се отстраниха от мястото на протеста с искане за оставка на правителството.

В района има засилено полицейско присъствие. Поставени са метални ограждения около сградата на МС, която присъстващите освиркват.

Участниците в антиправителствения протест в София тази вечер вероятно отново ще блокират бул. „Цариградско шосе”. Такива са нагласите в социалните мрежи.

В неделя вечер за първи път протестиращите с искане за оставка на правителството блокираха Орлов мост и продължиха по основния столичен булевард до хотел „Плиска”. Според някои от участниците, по този начин те искат да покажат, че са много повече, от подаваните информации от пресцентъра на МВР - за 3000-4000 души. В социалните мрежи присъстващите на протеста коментират, че в неделя по „Цариградско шосе” са минали най-малко между 40 000 и 50 000 демонстранти.

Над 30 000 души са участвали в 24-ия ден на протести в София

Над 30 000 души са протестирали вчера срещу кабинета "Орешарски". Това превръща неделният протест ДАНСwithme в най-големия до момента, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com