Държавата с ключово уточнение за подаръците за председателството ни на ЕС

1967
Държавата с ключово уточнение за подаръците за председателството ни на ЕС
Снимка: БГНЕС

Има избрани фирми, които ще шият и брандират подаръците, които ще даваме на гостите за европейското ни председателство. Това стана ясно от писмо на Министерството за Българското председателство на ЕС, изпратено специално за Actualno.com, след като по-рано днес публикувахме материалът "Разбраха ли Патриотите, че никой няма да шие подаръци за европредседателството?". Материалът е базиран на информация от самото министерство, която касае проведените обществени поръчки и факта, че на търга за шиенето и брандирането на шалове и вратовръзки не се появи нито един кандидат.

Новата информация, пратена ни от държавата, изяснява какво всъщност е положението. Има избрани компании да брандират и шият шаловете и вратовръзките, но с пряко договаряне т.е. без обявление, както личи от официален документ!

Павлова: Ако председателството е надпартийна кауза, защо се говори за вот на недоверие

Пловдив ще има важно значение в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС от началото на следващата година. Много от посещ...

На 30 октомври е сключен договор с "Нов стил" ЕООД за изработка, брандиране и доставка на вратовръзки. Също на 30 октомври министерството е парафирало и с "КРИС ФЕШЪН ИНДЪСТРИЙС" АД за изработка, брандиране и доставка на шалове. Договорите не са публикувани все още, тъй като законът позволява това да стане до един месец от сключването им.

"Българските производители не само ще шият шаловете и ще изработват подаръците за гостите на Българското председателство на Съвета на ЕС, но и български стоки и фирми ще бъдат рекламирани през цялото време на председателството от януари до юли следващата година", се казва в писмото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика