ГЕРБ на заседание на НС за пръв път от месец насам

6100
ГЕРБ на заседание на НС за пръв път от месец насам

За пръв път депутати от ГЕРБ присъстват на обсъждането на важна тема на днешното съвместно заседание на парламентарните комисии по бюджет и финанси, по икономическа политика и туризъм и по труда и социалната политика в Народното събрание, след като в началото на юни председателят на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ няма да влизат в пленарна зала, съобщава Агенция „Фокус”.

Народните представители от ПГ на ГЕРБ присъстват на разглеждането на първо четене на проекта за актуализация на Бюджет 2013.

Бизнесът подкрепя правителството за актуализация на бюджета

Правителството бе подкрепено от представители на Асоциацията на индустриалния капитал и на Българската стопанска камара, за нуждата от ...

Депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов заяви: „Дойдохме на днешното заседание на парламентарните комисии за обсъждане на актуализацията на баюджета, за да изразим една позиция, че предложената оптимизация на бюджета е ненавременна, прибързана и не покрива мотивите, с които тя беше защитавана досега. По думите на Горанов – обсъжданията трябва да засегнат и периода, в който законопроектът за държавния бюджет беше приеман. „Тогава критиките на БСП бяха относно приходна част на бюджета. Именно тогава сегашният премиер Пламен Орешарски убеждаваше българските граждани, че БСП знае как да се справи със сивите сектори и контрабандата и да осигури 1.4 млрд. лева само от разбиване на контрабандни схеми”, посочи Горанов. По думите му не може да се говори за икономическа среда, слушайки всяка вечер протестите на хората.

Евгени Стоев от ГЕРБ се включи в обсъждането, като зададе въпроса – „дали новата Тройна коалиция не влиза в схемите на ДДС-измамите и контрабандата? Сега се говори за буфери за сигурност, за фискалния резерв. Дали са калкулирани обаче приходите, които много се приказваха от опозицията при предния парламент, относно средствата от ДДС-та измамите и от контрабандата”, отбеляза Стоев. Въпросът на Евгени Стоев предизвика смях в членовете на комисиите и на присъстващите министри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com