Граждани ще протестират мълчаливо пред Столичната община

4202
Граждани ще протестират мълчаливо пред Столичната община

Граждани ще застанат на мълчалив протест пред сградата на Столичната община, докато общинските съветници вътре решават дали да обжалват решение на Столичният административен съд за Синята и Зелена зони.

Акцията, организирана от Гражданско движение "Днес" ще се проведе днес, 28 февруари. Техният призив е: "Общински съветници, бъдете граждани поне веднъж и не обжалвайте решението на САС. Съграждани, елате пред Столична община, заедно да се противопоставим на готвения от общината и кметицата АКТ".

"Днес ние победихме СОС на първа инстанция в Столичния административен съд! Съдът чу справедливия глас на столичани, но Столична община – не! Днес научаваме, че СОС ще обжалва справедливото решение на САС за отнемане на незаконните правомощия на ЦГМ пред Върховния административен съд. Ние, от гражданско движение "Днес", категорично се противопоставяме срещу антигражданските действия на СОС!", обръщат се от движението към гражданите. "Обръщаме се към СОС - съдът чу гласа на гражданите, не обжалвайте, а бъдете граждани поне веднъж", допълват те апела си.

Столичният административен съд отмени ключови текстове в Наредбата за организация на движението на територията на Столична община, свързани с правата на гражданите в т.нар. "Синя и зелена зона". Делото срещу въведените от 1 септември 2012 г. правила за паркиране в София беше заведено от Гражданско движение "Днес" на 4 юни 2012 г. В продължение на половин година (от юни до декември) "Днес" проведе серия от протестни акции срещу синя и зелена зона в София. В организираната от движението подписка се включиха над 60 000 граждани. От края на месец юли "Днес" обедини усилията си с фейсбук групата "Не на данък паркинг", като съвместно бяха организирани повече от 30 протестни похода и митинги.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com