Гумени патета ще се състезават благотворително в Марица

21397
Гумени патета ще се състезават благотворително в Марица

На 29 септември в Пловдив ще се проведе първото по рода си състезание с гумени патета в река Марица. То се организира с благотворителна цел и е само една от интересните прояви по време на седмицата на благотворителността, съобщава „Стандарт нюз”.

Няколко дни преди старта на състезанието патета ще се продават на главната улица. Който не успее да си купи, ще може да си вземе играчка в самия ден до пешеходния мост на Марица, където е старта на надпреварата. Цената на едно пате ще е пет лева за граждани и 100 лева за фирми. Подготвени за продажба са 3000 гумени играчки, които си остават в чувала, а клиентите ще получават само номер.

Българин е новият победител в световното по ораторско майсторство в САЩ

Чикагският гражданин с български произход Пресиян Василев спечели световното първенство по ораторско майсторство "Тоустмастърс 2013", с...

На старта с помощта на кран чувалът ще бъде изсипан в реката, а на финала ще има опъната мрежа, до която трябва да стигнат патетата. Първите десет, които финишират, ще донесат награди на собствениците си. Предният ден пък под тепетата пристига Ути Бъчваров с най-големия си казан, за да сготви благотворително супа, която също ще се продава за каузата. Сред проявите ще има зумба фестивал, салса парти, акция по залесяване, благотворителен базар, концерт на млади таланти, акция жълти стотинки, която предвижда доброволци да стоят с касички в големи супер и хипермаркети и да събират пари. Ще се организира и акция "Лист по лист", в която могат да участват училища, офиси, ведомства, фирми и граждани, като предават безвъзмездно хартия. Със събраните пари ще бъде купена медицинска апаратура и ще се подпомогнат домове за деца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com