Хванаха училищните "бомбаджии"

6814
Хванаха училищните "бомбаджии"

Двама ученици, на 16 и на 17 години, са авторите на злоумишлени сигнали за поставени взривни устройства в столични училища. Двамата са задържани, разпитани и са им съставени предупредителни протоколи, съобщиха от МВР.

17-годишният младеж е установен от служители на Пето РУП. На 19 ноември непълнолетният възпитаник на гимназията намерил в училището загубен мобилен телефон и от него подал сигнал на телефон 112 за поставена бомба в сградата. Проведеното разследване довело до установяване на самоличността на младежа. На 22 ноември той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По време на разпита, осъществен в присъствието на родител и инспектор от Детска педагогическа, момчето признало за извършеното.

Криминалисти от СДВР пък достигнаха до подателя на други две злонамерени анонимни телефонни обаждания за поставени взривни устройства. На 8 и на 15 ноември 16-годишен ученик в столична професионална гимназия подал два фалшиви сигнала за бомби, поставени в сградата на училището.

Обажданията направил от уличен телефон, намиращ се на бул. "Цариградско шосе". С тийнейджъра е разговарял специализиран служител за работа с деца в столичната дирекция в присъствието на родител. Младежът признал за извършеното деяние.

Предстои доклад на материалите по случаите в Софийската районна прокуратура. На двамата непълнолетни са съставени предупредителни протоколи на основание чл. 56 от Закона за МВР.

Пореден сигнал за бомба затвори училище

Пореден анонимен сигнал за бомба затвори столично училище тази сутрин. Сигналът е за поставено взривно устройство в Първо СОУ "Пенчо П....

Редактор: Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com