Жельо Бойчев: Използването на "Авиоотряд 28" е пробив в националната сигурност

12117
Жельо Бойчев: Използването на "Авиоотряд 28" е пробив в националната сигурност

Народният представител от КБ Жельо Бойчев, определи нарушенията в ползването на "Авиоотряд 28", като пробив в системата на националната сигурност. Бойчев, който е и член на временната комисия, проверяваща дейността на звеното, заяви позицията си пред ТВ7.

"Оказва се, че за експлоатацията му се е стъпвало върху недотам ясни правила, затова трябва тези правила да бъдат разписани много ясно", обясни Бойчев.

Московски се е извинил на Йончева, оказало се, че тя не е летяла с Авиоотряд 28

Бившият транспортен министър Ивайло Московски призна, че не е казал истината и се извини на Елена Йончева за твърдението, че тя е летя...

Той допълни, че комисията не може да разгледа списъците на хората, които са пътували, защото от всички ръководители, имащи отношение по случая, се е разбрало, че такива никъде не се съхраняват.

"Авиоотрядът не може да работи като търговско дружество и не може да изпълнява търговски полети", категоричен бе Бойчев. Той изрази мнение, че най-лошият ефект от подобни нарушения е изграденото негативно отношение на българското общество към така наречените привилегии на управляващите. По думите му това задължава комисията за проверка на "Авиоотряд 28" да даде отговор как е ползвано звеното и допълни, че предстои представянето на анализ за себестойността на полетите, както и административно отговорните лица за допуснатите нарушения.

В момента е важно да направим така, че тази енергия, която идва от улицата, тези искания да бъдат чути и да бъдат извършени съответните промени. Това каза по повод продължаващите протести срещу правителството народният представител от КБ Жельо Бойчев. Той призна, че част от проблема е липсата на чуваемост и в тази връзка основна задача е възстановяването на диалога. Според депутата исканията на хората ще "потънат", ако няма рационалност и ако не бъдат облечени в конкретни промени. "За първи път има готовност и в НС, и правителството да извършат промени, които предишни състави не са искали и не са имали волята да направят", каза още Бойчев.

В подкрепа на думите си той даде пример с промените в Закона за енергетиката, както и Мораториумът върху Черноморието, които предишни правителства са отлагали с години. По темата с промените в изборното законодателство, депутатът бе категоричен, че българското общество трябва да участва в изготвянето им, за да бъдат те устойчиви и работещи.

Левски няма да може да използва Авиоотряд 28 за гостуването в Казахстан

След като късно снощи „Левски” не успя да стартира с победа в Лига Европа срещу казахстанския „Иртиш”, днес ста...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com