Консулът в Тел Авив се зае с мизерстващите български работници

8641
Консулът в Тел Авив се зае с мизерстващите български работници

Български строителни работници, които живеят при мизерни условия в израелския град Ришон Лицион, са били посетени от българският консул в Тел Авив Катя Кирилова. Сънародниците ни са на работа в Израел по междуправителствената спогодба между България и Държавата Израел.

На място Кирилова се е уверила, че 50-60 души живеят в много лоши битови условия. Консулът ни е разговарял с представители на Службата по населението и миграцията към Вътрешното министерство на Израел (ПИБА) - партньор на Агенцията по заетостта по спогодбата. Представителите на ПИБА са обещали да предприемат мерки за разрешаването на възникналия проблем, пише агенция КРОСС.

160 българи продължават да мизерстват в Израел

Около 160 българи продължават да мизерстват в Израел. Единствената намеса след репортажа на бТВ е лампа в тоалетната. Българските работ...

Строителите от Ришон Лицион са към един и същ работодател и са настанени временно до разпределението им по различни обекти.

Представител на Агенцията по заетостта успя късно днес да разговаря с директора на ПИБА Аарон Баразани, който е уверил, че службата ще направи проверка в Ришон Лицион. Докладът от проверката Агенцията по заетостта ще получи до 13 януари.

В края на миналата година българите, заминали за Израел, алармираха, че спят във фургони и нямат ток през по-голямата част от денонощието. От думите им стана ясно още, че голяма част от хората не разполагат с работа, въпреки че са заминали по силата на спогодба.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com